Obavijesti

News

Komentari 8

Dodik na skupu zastupniku PDP-a psovao majku, okupljeni mu pljeskali: 'E je*o mater svoju!'

Dodik na skupu zastupniku PDP-a psovao majku, okupljeni mu pljeskali: 'E je*o mater svoju!'

Dodik, profesionalni psovač koji je objedinio prostakluk i primitivizam u sebi samom. Sramotno, nedostojno, ružno i za svaku osudu, poručio mu je Burenović

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izazvao je novi skandal javno uputivši psovke i uvrede na račun dužnosnika jedne od oporbenih stranaka.

Najnoviji ispad nominalnog šefa države BiH zabilježile su televizijske kamere na skupu lokalnog ogranka njegovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Kozarskoj (Bosanskoj) Dubici u utorak navečer.

Dodik je tamo došao intervenirati nakon što je došlo do prevrata u lokalnoj skupštini i do odluke načelnika općine da istupi iz SNSD-a i pridruži se novoj većini predvođenoj Partijom demokratskog progresa (PDP) i Srpskom demokratskom strankom (SDS).

Dodik je za govornicom pred stranačkim članstvom jednog od čelnika PDP-a i zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Pericu Bundala "počastio" brutalnim psovkama.

Dodik o presudi Mladiću: 'To je još jedan pokazatelj da je sud provodio selektivnu pravdu'
Dodik o presudi Mladiću: 'To je još jedan pokazatelj da je sud provodio selektivnu pravdu'

"Neku večer gledao sam Bundala u televizijskoj emisiji. Kaže sada je Kozarska Dubica prestala biti bankomat SNSD-a, e je*o mater svoju", kazao je Dodik. Za njegovu stranačku sljedbu u tim riječima nije bilo ništa problematično te su ga k tome, za to što je izgovorio, nagradili burnim pljeskom i smijehom.

No zato je predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio Dodiku kako se može samo sramiti zbog takvog ponašanja.

"Dodik, profesionalni psovač koji je objedinio prostakluk i primitivizam u sebi samom. Sramotno, nedostojno, ružno i za svaku osudu", poručio je Borenović na Twitteru reagirajući na zbivanja u Kozarskoj Dubici.