News

Komentari 1

Dogovorio se s tvrtkama da za njih utjera dug, dobije proviziju, ali on je sav novac uzeo sebi...

Dogovorio se s tvrtkama da za njih utjera dug, dobije proviziju,  ali on je sav novac uzeo sebi...

Zadranin je preuzeo naplatu duga dvije tvrtke iz Zagreba. Dogovor je bio da će utjerati dug, uzeti proviziju , a  tvrtkama uplatiti njihova potraživanja. Dugove je naplatio, što u novcu, sto u robi, ali tvrtkama nije uplatio ništa

Zadranin (52) je novac, točnije 275.541 kunu, stavio je sebi u džep, odnosno svojim tvrtkama na račun.

Ali, policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije zaveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, koji im je poznat od ranije po neisplati plaća i utaji poreza. Sad ga sumnjiče za počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

- Naime 52-godišnjaka se sumnjiči da je kao vlasnik i direktor dva trgovačka društva, registrirana na zadarskom području, tijekom prosinca 2012. i siječnja 2019.godine u namjeri pribavljanja znatne imovinske koristi za svoja društva, stupio u kontakt s odgovornim osobama dva trgovačka društva s područja Zagreba te sa istima sklopio ugovore o ustupu potraživanja, kojom prilikom je odgovornim osobama oštećenih društava lažno predočio da će za ugovornu proviziju, umjesto istih društava, izvršiti naplatu njihovih potraživanja, odnosno poplaćat će njihove dugove, a po naplati će novčana sredstva u dogovorenom roku isplatiti navedenim društvima umanjeno za ugovornu proviziju - kaže Ivana Grbin, glasnogovornica policije u Zadru.

Policija drži da je  unaprijed namjeravao  novac zadržati za svoja društva. Na račun društva su mu isplaćeni cjelokupni iznosi  potraživanja, ali oštećenim društvima s područja Zagreba do danas nije ništa platio. Svoju tvrtku iz 2012. je u međuvremenu ugasio.

- Prijavljeni je oštećenim trgovačkim društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 275.541 kuna. Za taj , iznos je svojim trgovačkim društvima pribavio protupravnu imovinsku korist - kaže Grbin te dodaje da su protiv 52-godišnjaka državnom odvjetništvu podnijeli kaznene prijave zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Najčitaniji članci