Obavijesti

News

Komentari 6

Dođite svi u Maksimir: Piknik za školarce i njihove roditelje

Dođite svi u Maksimir: Piknik za školarce i njihove roditelje
1

ZABAVNE RADIONICE Uz ples, glazbu i brojna natjecanja na dvodnevnom pikniku sva djeca će moći uživati u znanstvenim pokusima, raznim igrama i sportovima

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Zagrebački park Maksimir pretvorit će se ovaj vikend, 12. i 13. rujna, u veliko igralište na kojemu će biti najveći piknik za školarce. Očekuju ih kreativne, likovne, znanstvene i gastroradionice, natjecanja uz vrijedne nagrade, edukativna predavanja, prezentacije sportova i sportskih klubova, nastupi dječjih zborova i plesnih skupina, dječje kazališne i igrane predstave te koncerti. Nastupit će i Endi, tinejdžerska zvijezda koju pamtimo iz showa “Supertalent” te R&B pjevačica Ivana Kindl. Ovaj jedinstven dvodnevni događaj prilika je svim školarcima, njihovim roditeljima i učiteljima da zajedno obilježe i proslave početak nove školske godine na zabavan i edukativan način u zelenoj oazi na otvorenom. Sve koji žele kvalitetno provesti zajedničko vrijeme očekuje sadržajan i bogat program u kojemu svako dijete može pronaći nešto za sebe.

Program je podijeljen je u četiri cjeline: edukacija, kreativnost i sport, gastro i zdravlje. Na znanstvenoj radionici koju priprema udruga Profesor Balthazar izvodit će se razni pokusi te održati tematska radionica pod nazivom “Znanost nije šala, ali može biti dobra zabava”, kako bi educirali djecu o zanimljivim znanstvenim fenomenima koji nas okružuju. Porta Vitae predstavit će ALOHA centar i program Mental Arithmetic dok će se roditelji i djeca imati mogućnost upoznati i s Helen Doron metodom učenja engleskoj jezika na zabavan način koji potiče znatiželju.

Interaktivan mobilni poligon na kojemu će djeca učiti o sigurnosti u prometu pripremit će HAK i AMK Maksimir, a Udruga profesionalnih vatrogasaca educirat će djecu o sigurnosti u kući i kako ugasiti požar. Odluku kojim se sportom baviti djeci će olakšat HAŠK Mladost prezentirajući razne sportove, a sportsku radionicu održat će i Mali sportaši sa Sportske akademije predstavljajući univerzalni sportski program za djecu do deset godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstojeći  piknik izvrsna je prigoda da se prisjetimo koliko je za zdravlje najmlađih i njihovo uspješno sudjelovanje u intenzivnom školskom ritmu važna pravilna i uravnotežena prehrana stoga je jedna od nosećih tema back to school piknika upravo - zdrava prehrana. Ljubitelji dobre i zdrave hrane moći će uživati u gastroradionici poznatog World Master Chefa Branka Ognjenovića, u kojoj će se izrađivati zdravi sendviči s PIKO slamom bez umjetnih bojila, pojačivača okusa i glutena, Margo margarinom i ABC sirnim namazom.

Voće i povrće neizostavan je dio uravnotežene prehrane, a zahvaljujući Ledu ono je dostupno tijekom cijele godine. Na back to school pikniku iz svog širokog asortimana predstavit će Ledo smrznuto voće za pripremu zdravih i šarenih smoothieja kao i Ledo povrće i smrznutu bijelu i plavu ribu za pripremu kvalitetnih, zdravih obroka koji štede vrijeme. Školarci će se i sami moći okušati u spretnosti pripremanja jednostavnih zdravih obroka u sklopu natjecanja “Dječja gastrozvijezda”.

Jana Junior i Jana Ice tea za sve školarce pripremit će mnoštvo nagradnih igra i natjecanja uz bogate poklon-pakete. Školarci će imati priliku probati Jana ledene čajeve na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak biljnih ekstrakata, aroma i voćnog soka. Bit će tu i veselo društvo iz popularnog dječjeg crtića SpužvaBob Skockani koje je pretvorilo Konzum u pravo mjesto zabave i širenja pozitivne energije. Svi sadržaji bit će besplatni.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor