Obavijesti

News

Komentari 118

Dok se carstvo rastače, Todorić ne stigne ni dvorište uređivati

Dok se carstvo rastače, Todorić ne stigne ni dvorište uređivati
1

Dvorište ispred Kulmerovih dvora, rezidencije Todorićevih u zagrebačkim Šestinama, nalikuje zapuštenoj livadi o kojoj više nitko ne brine. Nekad je bilo s posebnom pažnjom uređivano...

VIDEO

Obitelj Todorić u vrijeme svoje najveće moći posebnu pažnju posvećivala je dojmu koji ostavlja izvana. No s obzirom na muke koje su ih zadesile u posljednje vrijeme, čini se kako ih za to više nije briga.

Dvorište ispred Kulmerovih dvora, rezidencije Todorićevih u zagrebačkim Šestinama, nalikuje zapuštenoj livadi o kojoj više nitko ne brine. Nekad s posebnom pažnjom uređivano, danas je obraslo korovom i suhom visokom travom.

- To se stalno uređivalo i kosilo, uvijek je bilo uredno, trava se zelenjela, a sad izgleda kao ruglo. Nikad se nije dogodilo da trava ovoliko naraste i da izgleda ovako zapušteno - komentiraju stanovnici Šestina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sva imovina u zalog za kredit

Glava obitelji sad ima preča posla od razmišljanja o suhoj i zarasloj travi, a i manje sredstava da bi platio nekome da je sredi. Trenutno se bori s činjenicom da polako ostaje bez svega. Izvanredna uprava Agrokora s Antom Ramljakom već je odavno počela s rasprodajom imovine Todorićevih i stavila na bubanj motornu jahtu, helikopter, ljetnikovac na otoku Smokvici. 

A onda je ovaj tjedan uslijedilo još jedno iznenađenje kad je odjeknula vijest koju su objavile Agrokorove tvrtke. Naime, Ramljak je za posljednji kredit od 480 milijuna eura koji je dobio u lipnju za spas koncerna založio i svu preostalu imovinu Agrokorovih tvrtki. Prije dva-tri mjeseca nije direktno spominjao da će za taj kredit banke i fondovi tražiti i upis hipoteka na sve najvrednije nekretnine Agrokora.

Brlošić nije znao za hipoteku

Mate Brlošić, predstavnik malih dobavljača Agrokora, kaže nam kako on nije znao za ovaj model financiranja i odobravanja kredita.

- Ja nisam znao za ovo, zaista. Čuo nešto jesam, ali ne detaljno i nisam znao što je hipoteka tog kredita. Moram provjeriti o čemu je riječ, ali kad je hipoteka stavljena, to je kraj - kaže nam Brlošić, koji smatra da ipak ovo ne bi trebalo utjecati ili možda pogoršati situaciju malih dobavljača.

Vidaković: Svi članovi vijeća znali su za sve uvjete

Marica Vidaković iz Kraša, predstavnica velikih dobavljača, poručuje pak kako su svi članovi Privremenog vjerovničkog vijeća i znali sve uvjete i pristali na njih kako bi Agrokor dobio tu financijsku injekciju.

- Kako ne bi znali, pa imali su ugovor ispred sebe. Znali su svi dobavljači jer sam im ja neposredno pred donošenje odluke sve elemente iz ugovora prezentirala. Svi članovi Vijeća su dobili ugovor, a tko ga je čitao, a tko nije, ja uopće u to neću ulaziti. Osim toga, mi dobavljači smo prije potpisivanja ugovora, glasovanjem na sjednici dobavljača, odlučili da li ćemo podržati ili ne podržati to - kaže nam Vidaković.

No činjenica je da nitko javno i jasno iz privremene uprave nije rekao da će morati založiti objekte Belja, Zvijezde, Vupika, Jamnice. Zato i dio analitičara to ocjenjuje kao netransparentno vođenje Agrokora u kojem je dio banaka i fondova za kredit dobio znatno povoljnije uvjete. Ističu da takav model ne bi mogao proći po pravilima stečaja i predstečaja, a neki to smatraju i “svinjarijom”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag