News

Komentari 23

'Dok ste vi lokali i žderali pa drugi dan proglasili lockdown, tata mi je umro na rukama'

'Dok ste vi lokali i žderali pa drugi dan proglasili lockdown, tata mi je umro na rukama'

Tiffany je 18. prosinca 2020. bila uz umirućeg oca. Boris Johnson i njegovi pajdaši partijali su pa su drugi dan proglasili lockdown. Klasična priča o licemjerju političara koji vjeruju da za njih pravila ne vrijede

Velika Britanija prošli je studeni i prosinac bila u lockdownu zbog korone. U to vrijeme, gotovo svakog petka premijer Boris Johnson i njegovi suradnici družili su se na pijankama, zatvorenim zabavama dok su u svijetu milijuni bili u lockdownu, piše Mirror

A 18. prosinca Johnsonovi najbliži suradnici organizirali su još jedan party. Sljedeći dan Boris Johnson je objavio da se otkazuje Božić. Totalni lockdown.

Pogledajte video: Johnsou nedavno otkrili i aferu

Tata mi je umirao na rukama, a oni su partijali

Tiffany, kao i milijuni Britanaca, nije mogla nigdje. Mirror je objavio njezinu ispovijest u stilu pisma koje Boris Johnson osobno neće primiti, ali će sigurno čuti za njega. Možda i pročitati. Ali neće naučiti. 

- Bio je 18. prosinac, 23:25. Držala sam voljenog oca na rukama posljednji put. Umro mi je tako, na rukama. Vjerujem da se u tom trenutku atmosfera na partyju u sjedištu Londona tek zagrijavala. Ostatak Londona bio je u lockdownu. Dok je 40, 50 ljudi uživalo i nazdravljalo do kasno u noć, naši životi su se raspadali u toj bolničkoj sobi. I to je ono što nas boli. Kao i sve koji su izgubili nekoga od korone - priča Tiffany svoju priču za Mirror.

Drugi dan je zabranio Božić

Kad je mami rekla da su, u vrijeme dok je tata umirao, političari partijali pa drugi dan proglasili lockdown. 

- Nije mi ništa odgovorila. Samo je zaplakala - kaže Tiffany.

Boli je to ponašanje za koje kaže da joj se čini kao da joj plešu po očevom grobu.

Dok su se mrtvačnice punile, vi ste se zabavljali

Nije joj jasno kako je uopće Boris Johnson, koji poziva sve da se drže mjera, dopustio takvu zabavu. Tiffany kaže kako baš njega smatra odgovornim za smrt njezina oca, Colina, 61-godišnjaka koji je iza sebe ostavio ženu, troje djece i petero unučadi.

- Bio je najdraži, najpažljiviji i najduhovitiji čovjek kojeg sam ikad poznavala. Znala sam ga nazvati, a on bi se javljao čudnim glasovima, glumeći lokalni kineski restoran. Mama i tata bilo su skupa 42 godine. Čudno mi je gledati je samu. Dok je premijer partijao, mi smo mu držali ruku. Cijelo vrijeme nam je govorio da nas voli. Onda je samo otišao. Nikad više nećemo biti ona ista sretna obitelj. Krivim Borisa Johnsona za smrt mog oca. Vi ste odlučili da ovaj virus nećete uzeti za ozbiljno, niste slušali struku, niste slušali znanstvenike, niste zatvorili granice kad ste trebali. I još jedna stvar, nije vas bilo briga za preminule. Dok su se mrtvačnice punile, vi ste partijali u svom središtu. S gnušanjem, Tiffany Jones - prenosi Mirror klasičnu priču o licemjerju političara za koje ne vrijede ista pravila, a i zakoni. 

Ako vam ovo zvuči poznato, ništa čudno.

Zvuči vam poznato? Ništa čudno

Ne tako davno predsjednik Zoran Milanović bio je u privatnom klubu uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića. Dok su svi drugi bili u lockdownu, on je jeo ostatke hrane, da se ne baci, kako je objasnio, jer ga je zvao prijatelj iz Dalmacije. I to nije jedini primjer, bilo ih je takvih u Hrvatskoj još, kad su političari, vjerujući da se na njih zakon i pravila ne odnose, od građana radili budale. U Austriji se prije kojih tjedan dana, usred lockdowna i najave o obaveznom cijepljenju, politička krema zabavljala i partijala, a sve je prenosila televizija. I onda se čude zašto su građani nepovjerljivi u riječi koje izlaze iz njihovih usta...

Najčitaniji članci