Obavijesti

News

Komentari 12

Dok su istraživali mladića (29) zbog pokušaja ubojstva, uhitili drugog zbog provala i šverca

Dok su istraživali mladića (29) zbog pokušaja ubojstva, uhitili drugog zbog provala i šverca

Mladić (29) dovezao se taksijem u blizini kuće 40-godišnjaka u Južnoj ulici. Posvađali su se, a osumnjičeni je prema njemu ispalio nekoliko hitaca te ga ranio u rame i teško ozlijedio

VIDEO

Zagrebački policajci su proveli kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom kojega sumnjiče za pokušaj ubojstva 40-godišnjaka te nad 35-godišnjakom zbog sumnje u tešku krađu te nedozvoljenu trgovinu duhanom.

Utvrdili su kako se 29-godišnjak, 6. siječnja oko 13.40 sati, s adrese prebivališta taxijem dovezao do obližnje ulice u zagrebačkoj Dubravi. Vozača je zatražio da ga kratko pričeka, a potom se pješice udaljio po Južnoj ulici, noseći preko lica zaštitnu masku, dok je preko glave prebacio kapuljaču.

Zaustavio se na kolniku Južne ulice, ispred obiteljske kuće u kojoj stanuje oštećeni, a koji se u međuvremenu pojavio na prozoru sobe na katu kuće. Posvađali su se da bi 29-godišnjak u jednom trenutku izvadio pištolj, koji je neovlašteno posjedovao, te ispalio nekoliko hitaca u smjeru oštećenog, u namjeri da ga ubije. Jedno zrno pogodilo je 40-godišnjaka u predjelu lijevog ramena, nakon čega osumnjičeni bježi.

Muškarac (40) stajao je pored otvorenog prozora kad su hici ispaljeni: Ima teške ozljede...
Muškarac (40)  stajao je pored otvorenog prozora kad su hici ispaljeni: Ima teške ozljede...

Ozlijeđenog je hitna pomoć žurno prevezla u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je zadobio tešku ozljedu opasnu po život.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, prilikom pretrage doma i drugih prostorija na adresi prebivališta 29-godišnjaka na području Dubrave, policajci su pronašli veću količinu kave u originalnoj ambalaži i veću količinu alata, za koje postoji sumnja da potječu iz više imovinskih kaznenih djela.

Tom prilikom je policija na adresi stanovanja osumnjičenog, uhitila i 24-godinjaka za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga.

Daljnjim radom policija je došla do saznanja kako je 35-godišnjak zajedno s još jednim, zasad nepoznatim muškarcem, 6. siječnja u večernjim satima došao na adresu na području Dubrave. Otišli su do stana oštećene 28-godišnjakinje, provalili u njega te ukrali tri narukvice, sat, prsten, naušnice te neutvrđenu količinu tableta. S ukradenim predmetima su pobjegli osobnim automobilom. Materijalna šteta iznosi oko 35.800 kuna.

Pucao u zgradu pa ranio čovjeka
Pucao u zgradu pa ranio čovjeka

Također, sumnjaju da je 35-godišnjak neutvrđenog dana na ilegalnom tržištu pribavio 18,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, kako bi ga dalje preprodavao. Navedeni duhan je otac osumnjičenog dragovoljno predao policajcima.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju obojicu osumnjičenih su predali pritvorskom nadzorniku te podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa