Obavijesti

News

Komentari 9

Dokazala da je nevin: Učiteljica se zaljubila u osuđenog ubojicu

Dokazala da je nevin: Učiteljica se zaljubila u osuđenog ubojicu
3

Neočekivano prijateljstvo između učiteljice iz Pertha i zatvorenika iz Sjedinjenih Država, čiju je nevinost dokazivala punih 15 godina, preraslo je u pravu ljubav

VIDEO

Neočekivano prijateljstvo između učiteljice iz Pertha i zatvorenika iz Sjedinjenih Država, čiju je nevinost dokazivala punih 15 godina, preraslo je u ljubav.

Barbara Santek (60) je prvi put čula za Tyronea Hooda (51), koji je služio kaznu u zatvoru u Illinoisu, 2000. godine na skupu Amnesty Internationala u Fremantleu.

Hood je bio u kasnim 20-ima kada je 1996. osuđen na 50 godina zatvora zbog ubojstva Marshalla Morgana Juniora, mladog košarkaša s jednog američkog koledžu koji je izgubio život tri godine ranije. Kako nije mogla izbaciti Hooda iz misli, Santek mu je odlučila pisati, a nedugo nakon toga preselila se iz Australije u SAD kako bi mu pomogla da izađe na slobodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pokušavala sam shvatiti zbog čega je okrivljen, a ne zašto je nevin i u tom trenu nisam mogla naći niti jedan razlog zašto su ga zatvorili - bilo je mnogo razloga zašto nisu trebali - rekla je Santek gostujući u televizijskom showu "60 minuta".

Hood je oduvijek je tvrdio da je nevin. Na slobodu je pušten 2015. nakon što je dokazano da je policija na silu iznudila priznanje svjedoka o Hoodovoj krivnji za zločin. Santek i Hoodov odvjetnik uvjereni su da je mladog košarkaša ubio njegov otac, koji trenutno služi doživotnu kaznu zatvora zbog ubojstva svoje djevojke 2001. godine.

- Bio sam potpuno šokiran. Puna tri dana nisam mogao jesti. Bio sam jako uzbuđen - kaže Hood dodajući da neizmjerno zahvalan Santek na svemu što je učinila za njega.

- Da nije bilo nje, ni ja ne bih bio sada ovdje - dodaje.

No njegova pravna bitka još nije gotova. Hood još nije dobio certifikat o nevinosti, nego je uvjetno pušten na slobodu na period od tri godine.

- Odlično je da je na slobodi, no i dalje postoje brojna ograničenja. Morat će nositi narukvicu koja će pratiti njegovo kretanje i mora se redovno javljati vlastima - kaže Santek.

Hood se još uvijek pokušava priviknuti na život na slobodi zbog čega je par odlučio staviti vezu na pauzu. Unatoč tome, kažu, njihovi osjećaji se nisu promijenili.

- Ono što osjećam prema njoj neće nikad nestati - bio ja na slobodi ili u zatvoru - kaže Hood.

- Uvijek ću ga voljeti, on je napokon dobio dugo željenu slobodu, a ja sam dobila najboljeg prijatelja - kaže Santek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag