Obavijesti

News

Komentari 82

'Dolazim na Trsat na Veliku Gospu otkad znam za sebe'

'Dolazim na Trsat na Veliku Gospu otkad znam za sebe'
11

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima je da joj je drago što je danas na Trsatu

VIDEO

Središnje misno slavlje na blagdan Velike Gospe u Svetištu Majke Božje na Trsatu predvodio je u ponedjeljak navečer riječki nadbiskup Ivan Devčič, koji je poručio vjernicima da od Marije uče kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, a misnom slavlju je, uz tisuće vjernika, nazočila i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Draga braćo i sestre večeras smo se okupili u ovom svetištu da od Marije učimo kako se Božja volja vjerom prihvaća i izvršava, da joj se, zbog njezine vjernosti i predanosti, zajedno s Elizabetom divimo te ju ujedno molimo za pomoć kako bismo i mi u svakom trenutku svoga života mogli Bogu odgovoriti - neka mi bude po tvojoj riječi," rekao je nadbiskup Devčić.

Govoreći o Marijinu uznesenju na nebo, kazao je da kršćanstvo inzistira na tome da čovjek poslije smrti nastavlja živjeti ne samo kao duša, nego i kao tijelo te da je to Isus potvrdio svojim uskrsnućem od mrtvih, objavivši se svojim učenicima u tijelu koje je prije smrti posjedovao, ali sada u preobraženom obliku.

Marija poziva da poput nje budemo Bogu trajno zahvalni za bezbrojna dobročinstva kojima nas ne predstaje obdarivati i da je najveće dobročinstvo, za koje mu i ona zahvaljuje, upravo dar vječnog spasenja po Isusu kristu, Sinu Božjem, rekao je nadbiskup Devčić.

Čestitajući blagdan Velike Gospe, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je novinarima je da joj je drago što je danas na Trsatu.

"Iznimno mi je drago biti ovdje, ipak je ovo moj dom. Dolazim na Trsat na Velu Gospu otkako znam za sebe, a kao predsjednica moram i u druge dijelove Hrvatske, ali ipak često moram dolaziti i ovdje," kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"