Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Dom zdravlja u Kaštel Starom 30 dana neće primati pacijente

Nedopustivo: Kaštelani ljeti ne smiju zatrebati rendgen i UZV jer nema radiologa koji bi takva snimanja obavili. I kad ima liječnika radiologa, RTG uređaj vrlo je često u kvaru

Dom zdravlja
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
25 komentara

Od kada je dr. Joško Biliškov otišao u mirovinu, Dom zdravlja u Kaštel Starom već godinu i pol dana nema liječnika radiologa.

Zbog toga na povremene smjene u Kaštela, grad od gotovo 40.000 stanovnika, dva puta tjedno dolaze liječnice iz Omiša i Trogira. Tijekom ljeta nema ni toga jer je vrijeme godišnjih odmora, pa na odjelu za RTG i UZV piše kako neće raditi od 19. srpnja do 19. kolovoza. A ljeti nisu tu samo Kaštelani nego i mnogi turisti.


- Moja majka dobila je uputnicu od obiteljske liječnice da hitno ode snimiti vrat i rame s obzirom da ju je ukočilo. U Kaštelima smo naišli na zatvorena vrata i sad nam jedino ostaje vidjeti hoće li nas primiti u obližnjem Solinu ili će na listu čekanja u splitsku bolnicu. Ionako se sve raspada, taj rendgen u Kaštelima povremeno ni ne radi, pa se stvaraju silne gužve. A ovako ispada da te ljeti ne smije niti zaboljeti. Tako nas tjeraju ili da idemo na Hitnu, ili na listu čekanja u bolnicu, ili da otvorimo novčanik kod privatnika. Situacija je suluda, ništa ne funkcionira, plaćaš zdravstveno i dopunsko, a kad ti treba ta usluga, ne možeš je dobiti – ogorčena je Kaštelanka koja je prošli četvrtak pratila 73-godišnju majku do liječnika.

Ljudi s kojima smo porazgovarali u Domu zdravlja kažu nam kako je potpuno rasulo sustava i da svi rade koliko mogu, ali ovakvo stanje nije do liječnika jer ih - nema. I kad netko konačno prođe specijalizaciju, u Dom zdravlja nitko ne želi doći raditi jer mladi liječnici obično imaju veće ambicije pa traže posao u KBC-u.


- To što nema radiologa, to treba pitati ministarstvo i ravnatelja domova zdravlja naše županije. Netko je liječnicama na povremenim zamjenama potpisao godišnji, a nije našao zamjenu. No naposlijetku, i te liječnice moraju na godišnji, one rade koliko mogu – kazuje nam sugovornica iz Doma zdravlja Kaštela koja je željela ostati anonimna.

Pokušali smo kontaktirati Dragomira Petrica, ravnatelja županijskog Doma zdravlja, no komentar nismo uspjeli dobiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message