Obavijesti

Promo sadržaj

Domaća jaja potražite u SPAR i INTERSPAR trgovinama

Domaća jaja potražite u SPAR i INTERSPAR trgovinama
6

Ukrašavanje uskrsnih pisanica jedna je od naših najdražih proljetnih tradicija, a sigurni smo da s nestrpljenjem iščekujete i uskrsni doručak. Vaše vješte ruke sigurno neće mirovati ovih dana i vjerojatno već tražite recepte kojima ćete oduševiti nepca vaših ukućana.

U suradnji s velikim brojem hrvatskih proizvođača, SPAR Hrvatska se već niz godina brine da na vašem stolu sve bude domaće i ukusno. I ovih blagdana u SPAR i INTERSPAR trgovinama, uz brojne druge proizvode, potražite domaća jaja iz svih dijelova Hrvatske.

Među SPAR-ovim dugogodišnjim partnerima je i farma Luneta, koju su brat i sestra iz Ludbrega, Dražen i Ivana Čurila, pokrenuli 2012. godine. Mladi poduzetnici prvi su novac povukli iz fondova Europske unije, a dio osigurali kroz kredit. Vrlo brzo nakon što su krenuli s proizvodnjom, 2013. godine, svoja su jaja počeli prodavati pod SPAR-ovom robnom markom.

Na poslovnu ideju i pokretanje proizvodnje došli su nakon što se u Europskoj uniji počelo s proizvodnjom u kavezu prelaziti na alternativne metode uzgoja. „Tu smo vidjeli svoju šansu. Krenuli smo s dva objekta i 48 tisuća nesilica u podnom uzgoju“, otkriva Dražen.

Farma sagrađena u blizini sela Sveti Đurđ danas zapošljava 20 ljudi i u ukupno šest peradarnika drži 144 tisuće nesilica. Na godišnjoj razini proizvede oko 42 milijuna jaja. „To je 120 tisuća jaja svakoga dana, i vikendom i praznikom“, kažu ponosni vlasnici farme.

Osim jaja s farme Luneta, u SPAR i INTERSPAR trgovinama dostupna su i jaja drugih hrvatskih proizvođača, među kojima su Perfa, Marijančanka i Petričević, a u širokoj ponudi nalaze se i jaja iz Dalmacije proizvođača Vrana te jaja s područja Istre i Kvarnera koja proizvodi tvrtka Agrokoka Pula.

Ne zaboravimo da nam u ovim vremenima svima treba malo radosti. Da bi uskrsni stolovi bili još ljepši, a jela još ukusnija, na policama SPAR i INTERSPAR trgovina potražite cvijeće i začine hrvatskih OPG-ova. I oni su, dok su tržnice zatvorene zbog korona virusa, postali dijelom velike SPAR obitelji domaćih proizvoda.

U ovim vremenima koja su posebno izazovna za male hrvatske proizvođače, SPAR je ostvario suradnju s čak 60 novih domaćih poljoprivrednih proizvođača i OPG-ova. Oni, zbog nastale izvanredne situacije, više ne mogu svoje proizvode prodavati na tržnicama, no SPAR Hrvatska pobrinuo se da njihovi proizvodi budu i dalje dostupni kupcima. Time je i proširena već tradicionalna suradnja SPAR-a s velikim brojem domaćih dobavljača, od čega se velik dio njih nalazi pod markom Vrtovi Hrvatske. SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi su trgovine s najviše domaćih proizvoda.

Ipak, prije nego ovih blagdana krenete u kupnju, ne zaboravite ni prelistati online katalog i napraviti popis namirnica koje vam trebaju, kako biste kupnju obavili brzo i učinkovito. Dođite sami, poštujte regulaciju ulaska u trgovinu i držite razmak od dva metra od ostalih kupaca. Budemo li svi slijedili upute Kriznog stožera i pazili jedni na druge – na poslu, u dućanu ili kod kuće – ovu krizu prebrodit ćemo zajedno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X
PROMO

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X

Tvornica Pastor, najveći proizvođač vatrogasne opreme u ovom dijelu Europe, prošle je godine u velikom stilu objavila početak novog uzbudljivog poglavlja u svom poslovanju.

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada
Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.