Obavijesti

Promo sadržaj

Domaći med ljude hrani i od bolesti brani, a znamo i gdje kupiti ovaj vrhunski proizvod

Domaći med ljude hrani i od bolesti brani, a znamo i gdje kupiti ovaj vrhunski proizvod
1

OPG Domed iz Ludbrega već se 30 godina bavi proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Oni stvaraju šampione koji osvajaju nagrade – lipov i bagremov med, koje možete pronaći na policama Konzuma

VIDEO

Med je među savršenim proizvodima prirode i od davnina koristi čovjeku. Koliko je ljekovit, svjedoči i liječenje pčelinjim proizvodima (medom, propolisom, peludom i matičnom mliječi). Ne kaže se uzalud da med hrani i od bolesti brani, pa je u ovo vrijeme kad nam prijete prehlade uvijek u jelovnik dobro dodati žlicu meda. 
Postoje razne vrste, a okus i vrste meda diktira podneblje na kojem su pčele na ispaši. Uvijek je preporuka kupovati med od domaćih proizvođača, u čiju se kvalitetu lakše možete uvjeriti te zato što neke uvozne vrste mogu sadržavati pelud biljaka koje vam možda i neće odgovarati jer ih nema u našem podneblju.


OPG Domed iz Ludbrega već se 30 godina bavi proizvodnjom pčelinjih proizvoda, a vrcanje meda postalo je svakodnevica i obiteljska tradicija. 
- Tijekom tog vremena nastojali smo proširiti pčelarski okvir u tehnološkom i količinskom smislu. Tako smo od samo tridesetak vlastitih košnica narasli na 250, a danas je tijekom godine u proizvodnju i pakiranje uključena cijela naša obitelj - objašnjava Martina Matanović i dodaje kako uz med od bagrema s ludbreškog područja, zahvaljujući seljenju pčela, proizvode i med od amorfe, metvice, lipe, uljane repice, vrijeska te cvjetni i med od kestena. 

- Od samog početka osnovna je misija obrta proizvodnja mednih proizvoda najbolje kvalitete. Kako bismo to potvrdili, sudjelujemo na mnogim natjecanjima - ističe Martina Matanović i dodaje da je OPG Domed na međunarodnom natjecanju Zagimmed u Zagrebu osvojio priznanje šampion kvalitete za lipov med, posebno priznanje za med amorfe te srebrnu medalju za med od metvice, a ove su godine na natjecanju u Zagrebu osvojili oznaku "Plavi ceker" za najbolji med od bagrema.

No usprkos proizvodima vrhunske kvalitete, i OPG Domed našao se u nezavidnoj situaciji.
 - Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom te nemogućnosti plasmana meda putem nekadašnjih kanala, kao što su sajmovi, izložbe, prodaja na kućnom pragu i školama, suradnja s Konzumom pomogla nam je u realizaciji prodaje našeg meda, a ujedno je to promocija obrta - objašnjava Martina Matanović i dodaje da je, zahvaljujući projektima kakve provodi Konzum, primjetan veliki pomak u popularizaciji hrvatskih proizvoda. 
- Veliko je zadovoljstvo biti dio projekta Najbolje iz Hrvatske i imati mogućnost plasmana izvrsnih proizvoda, koje proizvodimo s puno pažnje i ljubavi, na hrvatsko tržište - naglašava Martina Matanović.

Upravo su prepoznavanje truda i rada domaćih poljoprivrednika i OPG-ova te dugogodišnja podrška razvoju hrvatske poljoprivrede na zadovoljstvo kupaca diljem Hrvatske ključne strateške odrednice u poslovanju Konzuma. 
- Svjesni važnosti ne samo očuvanja tradicije renomiranih hrvatskih proizvođača nego i nužnosti daljnjeg poticanja novih, posebno malih proizvođača, želimo pružiti ruku i biti partner svim pojedincima i obiteljima koji naporno rade i stvaraju čineći našu zajednicu bogatijom. Zato mi je posebno drago što smo putem natječaja Najbolje iz Hrvatske dodatno proširili našu ponudu vrhunskim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske - izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik uprave Konzuma.

Zahvaljujući suradnji s proizvođačima iz cijele Hrvatske, na Konzumovim policama kupci svakodnevno mogu pronaći više od 75 posto proizvoda domaćeg podrijetla, a u nekim svježim kategorijama kao što su voće i povrće, meso te pekarski proizvodi taj se broj penje i na više od 80 posto. Spomenuta se suradnja dodatno osnažila zahvaljujući Konzumovu otvaranju prijeko potrebnog prodajnoga kanala za male domaće poljoprivrednike i OPG-ove, a do sada je uspostavljena suradnja s dvjestotinjak novih malih proizvođača. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.