Obavijesti

News

Komentari 47

'Domagoj Margetić je napadnut i pretučen u središtu Zagreba'

'Domagoj Margetić je napadnut  i pretučen u središtu Zagreba'
1

Margetiću je, prema telefonskoj izjavi danoj HND-u, prišao muškarac za kojeg je mislio da mu želi postaviti neko pitanje, ali mu je ovaj povikao da će ga "ušutkati"

VIDEO

Novinara Domagoja Margetića napao je u utorak u ranim poslijepodnevnim satima, prvo verbalno, a onda i fizički, nepoznati muškarac na Kvaternikovu trgu u središtu Zagreba, izvijestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND), podsjećajući da je Margetić već bio žrtva napada i prijetnji zbog kojih nitko nije odgovarao.

Margetiću je, prema njegovoj telefonskoj izjavi danoj HND-u, prišao muškarac za kojeg je mislio da mu želi postaviti neko pitanje, ali mu je ovaj povikao da će ga "ušutkati". U nizu prijetnji navodno mu je rekao "nećeš ti meni više pisati" te ga je počeo tuči. Napadač, za kojega Margetić misli da bi mogao imati četrdesetak godina, ubrzo je pobjegao s mjesta napada, kažu u HND-u. Dodaju da je na Margetićev poziv policija došla na mjesto događaja, a pozvana je i hitna medicinska služba.

Domagoj Margetić je novinar koji istražuje kriminal i korupciju u hrvatskom društvu te uređuje emisiju ''Necenzurirano'' na TV mreži. Krajem studenoga ove godine, na zidu u ulazu zgrade u kojoj stanuje, netko nepoznat je napisao: "Mrtav si, smeće novinarsko", a ni napadač koji ga je pretukao ispred njegove zgrade 2014. godine još uvijek nije pronađen, podsjeća HND.

Predsjednik te udruge izjavio je kako od policije traže da u što kraćem roku pronađe počinitelja i eventualnog nalogodavca ovog napada te da ih privede sudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Sve dok se ne utvrdi stvarni motiv napada, smatrat ćemo da je riječ o fizičkom obračunavanju zbog Margetićeva novinarskog rada", kazao je Leković.

"Upozoravamo i da je ovaj, još jedan u nizu napada na novinare, dobrim dijelom posljedica zabrinjavajućeg porasta netolerancije u društvu, kao i izostanka primjerene reakcije nadležnih institucija. Na tu činjenicu HND već dulje vrijeme neprekidno upozorava pa je to učinio i na nedavno održanoj tematskoj sjednici Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u Hrvatskom saboru, ali je dio okupljenih političara odgovornost što ih se napada prebacio na novinare same", dodao je Leković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag