Obavijesti

News

Komentari 0

Domovinski pokret: Crkva na Savici bitna za kvart i građane

Domovinski pokret: Crkva na Savici bitna  za kvart i građane

Gradski zastupnici Domovinskog pokreta poručili su u ponedjeljak da je izgradnja crkve u četvrti Trnjanska Savica bitna za taj dio grada te da crkvu ondje želi preko 10.000 građana koji na nju imaju pravo

VIDEO

Skupštinski zastupnik DP-a Igor Peternel naglasio je da će kao Klub u Skupštini postaviti pitanje gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću što je s gradnjom crkve na Savici koja nije u fokusu.

"U kampanji smo već komunicirali da je to preko 10.000 građana, pretežno katolički građani koji žele katoličku crkvu ovdje, i imaju na to pravo. To se više puta opstruiralo u prošlom mandatu, i to tada baš od oporbe koja je danas vlast. Smatramo da je to nešto što je bitno za ovaj kvart jer građani i dalje pokazuju želje da se realizira taj projekt", kazao je Peternel.

Prosvjed na Savici: Grad dao Crkvi park, oglušio se na žalbe
Prosvjed na Savici: Grad dao Crkvi park, oglušio se na žalbe

Dodaje da ne prihvaćaju niti jedan izgovor kao argument jer smatraju da je park na Savici dovoljno prostran da u njemu bude i dječje igralište i crkva, kao i mogući drugi sadržaji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Već na prvoj sjednici Skupštine ćemo pitati gradonačelnika i očekivati neki suvisli i argumentirani odgovor", najavio je Peternel.

Predsjednica udruge "Stepinčeva Savica" Ivana Bandov podsjetila je da su udrugu osnovali 2019. godine kao pokušaj župljana i stanovnika Savice da daju svoj doprinos izgradnji župne crkve Bl. Alojzija Stepinca u svom kvartu.

"Kao građani Hrvatske imamo pravo prakticirati našu vjeru što uključuje i adekvatni sakralni objekt. Kapelica i pastoralni centar koji župa koristi u ulici Zvonimira Rogoza ne zadovoljavaju ni približno pastoralne potrebe za nedjeljnim bogoslužjem ni raznim aktivnostima koje se u župi odvijaju", kazala je Bandov.

Dobrović: Kontinuitet Bandićevih projekata

Skupštinski zastupnik DP-a Slaven Dobrović poručio je da po pitanju izgradnje crkve na Savici ponajprije nedostaje dijaloga, posebno o lokaciji crkve.

'Više je onih koji žele crkvu na Savici od onih koji ju ne žele'
'Više je onih koji žele crkvu na Savici od onih koji ju ne žele'

"Nedostaje da se tema otvori na zahtjev građana i da se to rješenje nađe. Iskoristit ćemo naše pravo gradskih zastupnika da to problematiziramo s obzirom na to da nismo zadovoljni načinom na koji Gradska uprava odgovara na traženje ovdje prisutne javnosti".

Dodatno je upozorio na komunalne probleme toga kvarta, istaknuvši probleme u vodoopskrbi i odvodnji gdje smatra da su nužni važni pomaci.

"Ova gradska četvrt, iako se radi o četvrti koja je u samom središtu grada, nema nikakvih pomaka. Osam mjeseci biti za kormilom Gradske uprave je sasvim dovoljno da se podvuku neki zaključci i krene u realizaciju. Mi ne vidimo, nitko ne može vidjeti, da će se išta suvislo događati po pitanju vodoopskrbe i odvodnje", naglasio je Dobrović.

Stanovnici Savice žele crkvu, ali ne na mjestu velikog parka
Stanovnici Savice žele crkvu, ali ne na mjestu velikog parka

Dodaje kako sustavni razvoj ne postoji te da bi se još mnogo toga moglo reći i o zbrinjavanju otpada u gradu.

"Ono što danas imamo je u stvari kontinuitet Bandićevih projekata. Unatoč tomu što je sadašnji gradonačelnik dobio najveći dio glasova upravo kao najsnažniji garant diskontiuiteta Bandićeve politike, dobili smo sasvim neočekivano, govorim u ime građana, to je kontinuitet", zaključio je Dobrović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)