Obavijesti

News

Komentari 40

"Donald Trump prihvaća tvrdnje o ruskom hakiranju"

"Donald Trump prihvaća tvrdnje o ruskom hakiranju"
1

Priebus je govoreći za Fox News Sunday rekao da Trump "prihvaća činjenicu da je u ovom konkretnom slučaju riječ o entitetima u Rusiji" koji stoje iza hakiranja organizacija

VIDEO

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump prihvaća zaključak američke obavještajne zajednice da je Rusija kibernetičkim napadima pokušala utjecati na američke izbore, rekao je u nedjelju njegov budući predstojnik ureda Reince Priebus, dodavši kako će možda "biti poduzete akcije" kao odgovor. 

Priebus je govoreći za Fox News Sunday rekao da Trump "prihvaća činjenicu da je u ovom konkretnom slučaju riječ o entitetima u Rusiji" koji stoje iza hakiranja organizacija i djelatnika Demokratske stranke. 

Dodao je kako Trump planira narediti obavještajnoj zajednici da mu predloži daljnje djelovanje. Po tim preporukama će možda "biti poduzete akcije", rekao je Priebus ne ulazeći u pojedinosti.

Priebiusove riječi označavaju veliki pomak. Trump je opetovano odbacivao tvrdnje da su Rusi nastojali pomoći mu, navodeći kako su te optužbe proizvod političkih protivnika koji nastoje potkopati njegovu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo je prvo priznanje visokog dužnosnika tima novoizabranog predsjednika kako je Trump prihvatio da je Moskva sudjelovala u hakiranju i kasnijem objavljivanju mailova demokrata tijekom predizborne kampanje 2016.

CIA, FBI i Državna sigurnosna agencija su s "velikom sigurnošću" procijenili da je ruski predsjednik Vladimir Putin htio utjecati na izbore. 

Ruski vojni obavještajci su proširili informacije dobivene iz hakiranja Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) koji su pokazali da je odbor nastojao potkopati predsjedničku kampanju demokrata Bernia Sandersa u predizborima u korist Clinton te iz mailova Johna Podeste, voditelja kampanje Hillary Clinton, s kontroverznim materijalom glede pozicija Clinton i strategije kampanje, zaključile su agencije. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović