Obavijesti

News

Komentari 3

Donald Trump priznao da je Barack Obama rođen u SAD-u

Donald Trump priznao da je Barack Obama rođen u SAD-u
1

Trump je priznao da je predsjednik Obama rođen u SAD-u, što je neobičan obrat kojim je otklonio neprestane sumnje što ih je godinama poticao o tom pitanju

VIDEO

Donald Trump je u petak priznao da je predsjednik Barack Obama rođen u Sjedinjenim Državama, što je neobičan obrat kojim je otklonio neprestane sumnje što ih je godinama poticao o tom pitanju.

"Predsjednik Obama je rođen u SAD-u i točka", rekao je republikanski kandidat za Bijelu kuću, u prigodi susreta s ratnim veteranima u Washingtonu.

Tako je prekinuo polemiku koja traje još iz vremena prve predsjedničke kampanje Baracka Obame 2008., koju je oduševljeno poticao.

Usput je optužio Hillary Clinton i njezin stožer na izborima 2008. da su potaknuli tu polemiku, što svi stručnjaci demantiraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U razgovoru objavljenom u četvrtak navečer, Trump nije htio odgovoriti na pitanje o mjestu rođenja Baracka Obame koji je 2011. ipak objavio svoj rodni list iz kojeg se vidi da je rođen 1961. na Havajima.

Pitanje o mjestu rođenja Obame ili nekog drugog kandidata za Bijelu kuću je važno jer se za predsjedničku dužnost ne može natjecati kandidat koji nije rođen u SAD-u.

Obama, Clinton reagirali na nove Trumpove spekulacije

 Američki predsjednik Barack Obama rekao je u petak da ima prečeg posla od toga da komentira izjave republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa o mjestu svog rođenja, a demokratska kandidatkinja Hillary Clinton pozvala je svog protivnika da se prestane baviti tim pitanjem.

"Šokiran sam što se to pitanje pojavljuje u vrijeme kada ima toliko drugih stvari za obaviti, no kad bolje razmislim,  zapravo i nisam šokiran", rekao je Obama. 

"Posve sam siguran u mjesto svog rođenja. Mislim da je i većina ljudi", rekao je Obama u Ovalnom uredu.

Trump je ranije u petak najavio da će se u obraćanju javnosti ponovno pozabaviti pitanjem rođenja sadašnjeg američkog predsjednika. Dan ranije Trump je odbio u intervjuu za novinare komentirati vjeruje li doista da je Obama rođen u SAD-u. 

"Na to ću pitanje odgovoriti u pravo vrijeme. Sada ne želim na to odgovoriti", rekao je za novine. 

Prije nekoliko godina Trump je osporio da je Obama uopće rođen na teritoriju Sjedinjenih Država čime je doveo u pitanje njegovu legitimnost po američkom zakonu, pa je da bi smirio polemike Obama, rođen na Havajima, objavio javnosti svoj rodni list.

Zbog takvih tvrdnji Trumpa su optuživali za rasizam jer je Obama prvi afroamerikanac u Bijeloj kući. Ponovno potezanje tog pitanja u kampanji za predsjedničke izbore 8. studenoga moglo bi značiti da Trump pokušava kampanju skrenuti od tema kao što su imigracija, trgovina i gospodarstvo na kojima je dosad napadao svoju demokratsku protukandidatkinju.

Hillary Clinton je u petak, kako prenosi agencija dpa, pozvala Trumpa da se prestane baviti pitanjem Obamine nacionalnosti.

"Obama je rođen u Americi, jasno i jednostavno. I Donald Trump duguje ispriku njemu i američkom narodu", rekla je Clinton u govoru održanom u Washingtonu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.