Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Donald Trump proglasio stanje prirodne katastrofe u Portoriku

To je postupak kojim se omogućuje deblokiranje saveznih novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovoga otočkog teritorija SAD-a. Portoriko je podsjetimo pogodio uragan Maria

Foto: Reuters/kombo
4 komentara

Američki predsjednik Donald Trump proglasio je stanje prirodne katastrofe u Portoriku, što je postupak kojim se omogućuje deblokiranje saveznih novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovoga otočkog teritorija SAD-a, koji je u srijedu svom silinom pogodio uragan Maria. 

"Jučer je predsjednik Trump proglasio prirodnu katastrofu u Portoriku. Ondje su razmješteni pripadnici snaga za pomoć u prirodnim katastrofama koji će se pridružiti lokalnim službama sigurnosti", izvijestila je u četvrtak ujutro Bijela kuća. 

Trump je novinarima nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom rekao da će posjetiti Portoriko, no nije specificirao kada. 

Uragan Maria, koji je balansirao između četvrte i pete, najsnažnije kategorije, Portoriko je pogodio u srijedu ujutro kada je cijeli otok ostao bez električne energije. 

Predsjednik Trump u četvrtak ujutro je izvijestio da je Portoriko u potpunosti uništen te da se stanovništvo otoka priprema za potencijalno "katastrofalne" poplave s obzirom na to da se u predstojeća dva dana očekuje obilna kiša. 

Na otoku je stanje kaotično. Brojna su stabla iščupana s korijenom, s mnogih kuća u potpunosti su nestali krovovi, čitavi su gradovi pod vodom...

Gradonačelnica glavnoga grada Portorika Carmen Yulin Cruz kazala je da su brojni dijelovi San Juana u potpunosti potopljeni.

Od posljedica uragana Marije prethodno je smrtno stradalo 10 ljudi na otoku Dominiki.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message