News

Komentari 2

Načelnik Murtera najavio feštu krosana na Murteru

Donio kroasane na gostovanje i najavio veliku feštu na Murteru

Turčinov već radi na promociji otoka, a sve je počelo njegovom ljutnjom zbog previsokih cijena na otoku, pogotovo kroasana. Tim je povodom donio kroasane u studio HRT-a i najavio feštu...

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov gostovao je danas u HRT-ovoj emisiji Studio 4 kod Petra Vlahova gdje je pozvan nakon ljutitog statusa na Facebooku.

Podsjetimo, u nedjelju je na svom službenom FB profilu prozvao ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te kazao kako bi volio da posjeti Murter kako bi počeo pričati o ruralnom razvoju i razvoju otoka isto kako je pričao prije dva mjeseca u Vodicama.

- Žalosno je da kad dođe sezona, cijene u svim dućanima na otoku skoče za 40 posto. Žalosno je da jedan kroasan dođe u Zagrebu tri puta manje nego u Murteru - požalio se Turčinov zbog situacije na otoku i previsokih cijena u sezoni.

Upitan o tome je li otočki turizam najbolniji, načelnik je kazao kako Murter, unatoč mostu u Tisnom, nije toliko povezan s kopnom, pogotovo u večernjim satima.

- Možda je budućnost otočkog turizma na malim otočićima i u malim kućicama, to nikome nije palo na pamet - dodao je vezano uz tu temu.

Kao glavnu stvar koju treba mijenjati spomenuo je bolju infrastrukturu.

- Država treba biti lokomotiva sebe. Evo prošle godine u ovo vrijeme smo bili drugi u nogometu. Zašto se nitko u državi nije sjetio smisliti slogan 'Drugi u nogometu, prvi po čistoći mora?'. Mi brzo zaboravljamo dobre stvari i kako ih iskoristiti - poručio je Turčinov, dodajući kako je uz bolju infrastrukturu ključ napretka na otocima i demografska politika.

- Stalno se ponavljam, gdje god dođem u medije, kažem isto. Nitko se iz države nije sjetio kako pomoći otocima, kako na primjer otvoriti više vrtića, možda ta politika nekome odgovara. Murter je trebao dobiti novi dječji vrtić 2020. godine, što je projekt od 12 milijuna kuna i mi smo pogriješili u tome što smo prijavili trošak od 5000 eura više. Svima su omogućili da pređu prag od 5 milijuna preko proračuna, a mi nismo prošli prvi stupanj i automatski ispadamo iz tog bubnja - požalio se načelnik Murtera jer se projekt blokirao. 

Turčinov je za kraj poručio kako bi bilo najbolje da naprave feštu kroasana u Murteru i tako razvesele sve, pogotovo medije, a usput se malo promoviraju.

- Još samo da kroasan dobije peraje i bit će sve u redu - našalio se za kraj svog gostovanja na HRT-u.

Najčitaniji članci