Obavijesti

News

Komentari 4

Donosi vjetrove i porast voda: Uragan Marija prijeti Karibima

Donosi vjetrove i porast voda: Uragan Marija prijeti Karibima
1

Napredujući brzinom od 20 km/h u pravcu zapad-sjeverozapad s vjetrom koji bi mogao doseći do 150 km/h, Maria "bi trebala ojačati brzo u 48 sati i postati veliki uragan...

VIDEO

Karibi, opustošeni prije desetak dana Irmom, u stanju su pripravnosti u ponedjeljak prije neposrednog dolaska novog uragana Marije koji bi mogao osnažiti kako prolaze sati i izazvati veliku štetu.

Uzbune za uragan izdane su već u nedjelju na Saint Kittsu i Nevisu kao i na Montserratu, na Dominiki i dvama velikim otocima Francuskih Antila - Guadalupeu i Martiniku.

U 8 sati u ponedjeljak oko Marije, uragana kategorije 1 na ljestvici od 5, nalazilo se 145 kilometara sjeveroistočno od Barbadosa, po Američkom centru za uragane (NHC).

Napredujući brzinom od 20 km/h u pravcu zapad-sjeverozapad s vjetrom koji bi mogao doseći do 150 km/h, Maria "bi trebala ojačati brzo u 48 sati i postati veliki uragan prije nego prođe iznad Zavjetrinskih otoka", arhipelaga koji odvaja Karipsko more i Atlantski ocean, u ponedjeljak navečer, upozorava NHC.

Uragan bi mogao proizvesti "opasan porast voda, od 1,2 do 1,8 metara, popraćen velikim razornim valovima" pri prolazu iznad Zavjetrinskih otoka. Po predviđanju putanje, oko Marije trebalo bi u utorak proći sjeveroistočnim dijelom Karipskog mora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca