Obavijesti

Promo sadržaj

Donosimo priču o prvom restoranu u Karinu

Donosimo priču o prvom restoranu u Karinu
3

Poduzetnička priča Irene Jerković počela je jednom prazninom.

Poduzetnička priča Irene Jerković počela je jednom prazninom. Gornji Karin, mjestašce blizu Zadra iz kojeg dolazi, ljeti je bio prepun gostiju koji su došli na odmor na Jadranu, ali nije imao pravi restoran u kojem bi uvečer mogli sjesti i pojesti neki od lokalnih specijaliteta. 
- Restoran sam otvorila doslovno zato što u mjestu nije bilo niti jednog restorana. Na  dva, tri mjesta moglo se pojesti nešto s nogu i to je bilo to. Nastavak je već klasična priča. Ispočetka smo imali ‘tri stolice’ i polako smo rasli. Danas u Karinu imamo pravi restoran. U međuvremenu smo otvorili i drugi u Zadru, pa i treći restoran. Danas imamo dva restorana i agenciju koja se bavi rezervacijom smještaja - priča Irena Jerković.   


Drugi restoran, koji je dio obiteljskog biznisa, nalazi se u Zadru. Ima 45 sjedećih mjesta unutar restorana i terasu s još 120 mjesta. Irena kaže da je to klasična konoba s domaćim, primorskim jelima. Zimi im dolaze uglavnom domaći gosti, ali prava ludnica nastaje za vrijeme turističke sezone. Pitamo Irenu da nam opiše jedan radni dan u sezoni, na što se samo kratko nasmije. 


- To vam je jedan cirkus. Kako je tada raditi, stvarno je teško opisati. Od podneva do tri bude poslužimo poneki ručak, a oko sedam sati uvečer počinje ludnica. Kao da se autobus iskrca ispred restorana i svi odjednom nahrupe. I tako tri mjeseca - priča Irena Jerković.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


U takvom, doista hektičnom poslu, rizika je mnogo. Zato je svoje poslovanje osigurala u Croatia osiguranju. 
- Prije svega, osigurali smo se zbog ozljeda gostiju i radnika. To su ljudski životi, to se mora zaštititi - kaže vlasnica restorana. 
Osim toga, strahuju i od provala. Otkad radi, u lokale im je provaljivano tri puta. Dva je puta, kaže, šteta bila zanemariva, a jedanput ozbiljna.


- Provala je strašno iskustvo. Dolaziš sama na posao u osam ujutro, a vrata su razbijena, prozori polupani. A ti si sama i ne znaš ima li koga unutra. Misliš da je možda netko još tu. Taj jedan put šteta je bila oko 5000 kuna. Uzeli su pršute koji su bili obješeni u konobi, nešto keša, a vrata su bila razbijena - prepričava Jerković.


Mali poduzetnici poput Irene Jerković sada u Croatia osiguranju mogu jednim paketom osiguranja mPoduzetnik zaštititi svoju imovinu i zaposlene. Paket osiguranja mPoduzetnik nudi im osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluja, tuča, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. Uz svaki paket moguće je ugovoriti javnu odgovornost prema trećim osobama i djelatnicima i osigurati se u slučaju nezgoda djelatnika. Moguće je ugovoriti i osiguranje zaslona mobitela bez ograničenja samo na novi mobitel ili određene marke. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj