Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

DORH: Nije istina da nismo reagirali na prijave o smilju

Zaprimljene prijave i podnesci dostavljeni su na nadležno postupanje nadležnim općinskim državnim odvjetništvima koja su postupala, i postupaju po njima, priopćili su

4 komentara

Državno odvjetništvo (DORH) u ponedjeljak je kao netočne i neutemeljene odbacilo tvrdnje da nisu reagirali na zaprimljene kaznene prijave i podneske u kojima se ukazuje na ilegalno branje i prikupljanje smilja kao i druge nezakonitosti u tom poslu.

"Zaprimljene prijave i podnesci dostavljeni su na nadležno postupanje nadležnim općinskim državnim odvjetništvima (Zadar, Šibenik, Split, Zagreb) koja su postupala, i postupaju po njima, ali i po izvješćima nadležnih policijskih uprava kao i po izvješćima nadležne inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode", izvijestilo je Državno odvjetništvo.

"Nadležna državna odvjetništva donijela su odluke u predmetima iz svoje nadležnosti bilo da nisu utvrđeni elementi kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti bilo da su podignute optužnice s kaznenim nalogom po kojima su sudovi donijeli presude. U preostalim predmetima, nadležna državna odvjetništva provode dokazne radnje i izvide, a policijske uprave potrebna kriminalistička istraživanja", dodaju u priopćenju.

Prerađivač smilja i savjetnik za proizvodnju eteričnih ulja Sretan Jukić prozvao je u četvrtak Hrvatske šume za kršenje zakona tvrdeći da su mimo važećeg cjenika povisile cijenu kilograma ubranog smilja čime, kako je kazao, pogoduju onima što rade "na crno".

Najavio je i podnošenje niza kaznenih prijava jer nadležne institucije, kako je rekao, nisu učinile svoj posao.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message