Obavijesti

News

Komentari 5

Dorh optužio Čehoka i Ptičeka, HDZ bojkotirao sjednicu MIP-a

Dorh optužio Čehoka i Ptičeka, HDZ bojkotirao sjednicu MIP-a
1

Odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv Čehoka zbog sklapanja štetnog ugovora s gradskom tvrtkom Parkovi čiji je direktor bio Miljenko Ptiček

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv Čehoka jer je kao gradonačelnik Varaždina na traženje direktora gradske tvrtke "Parkova" Miljenka Ptičeka potpisao ugovor o zamjeni nekretnina, prema kojem je Grad "Parkovima" predao neke nekretnine.

U priopćenju se navodi da je Čehok bio svjestan štetnosti tog posla za Grad. Osim toga, doveo je u zabludu članove Gradskog poglavarstva, koji su donijeli zaključak kojim se odobrava sklapanje tog pravnog posla. Riječ je o tome da su "Parkovi" Gradu dali šumu Jelačićku, a Grad Parkovima zemljište na kojem je danas Mercator. Čehoka se tereti da je grad oštetio za 4,46 milijuna kuna. 

Podsjetimo, Čehoku je MIP početkom lipnja skinuo imunitet zbog sumnji za malverzacije s gradskim zemljištem. Tu je grad navodno oštećen za 29 milijuna kuna, piše HTV.

Željko Jovanović također se osvrnuo na HDZ-ov bojkot MIP-a o skidanju imuniteta Čehoku.

- To sve pokazuje, više nisu u stanju odraditi ni jedan suvisli posao u ovom parlamentu. Ne znam je li to bio namjerni bojkot da vrate Čehoku što je sudjelovao u skidanju mog imuniteta, ali Čehok je pogazio sve što je napisao u gimnazijskom udžbeniku o etici i nadam se da više neće biti obvezna literatura gimnazijalcima - zaključio je Jovanović.

Bauk: Očito su odlučili zaštititi Čehoka

Prije raspuštanja Sabora jutros je trebala biti održana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva jer je DORH opet tražio skidanje imuniteta bivšem gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku, no MIP nije imao potrebnu većinu za tu odluku jer HDZ-ovi predstavnici osim Damira Sesvečana nisu došli na sjednicu.

SDP-ov predstavnik Arsen Bauk izjavio je da HDZ-u očito fali koji glas za kvorum pa su odlučili zaštititi Čehoka.

– Zato su danas bojkotirali sjednicu MIP-a što je skandalozno i njihova priča o borbi protiv korupcije pada u vodu – dodao je Bauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa