Obavijesti

News

Komentari 56

DORH otkrio detalje krvavog obračuna u Kaštelima: Prije pucnjave su se svađali i tukli

DORH otkrio detalje krvavog obračuna u Kaštelima: Prije pucnjave su se svađali i tukli
1

U Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak sve je bilo puno policije. Dio gdje se pucalo oblijepljeno je policijskim trakama, a inspektori su tražili snimke nadzornih kamera iz obližnjih kafića i trgovina

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otkrilo je nove detalje obračuna u Kaštelima u kojem je poginuo 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, a s više metaka ranjen i 29-godišnji Jozo Čabraja, Kaštelanin koji je već preživio dva atentata i kojem sude za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša, te još jedan muškarac.

POGLEDAJTE VIDEO Tko je Jozo Čabraja?

Pokretanje videa...

01:17

Prema dosad utvrđenom, predmetnom događaju prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dvije su osobe teško tjelesno ozlijeđene. Na mjestu događaja pronađeno je mrtvo tijelo muškarca (1984.), dok su teško ozlijeđene osobe vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Klinički bolnički centar Split gdje im je pružena liječnička pomoć. Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida i druge radnje sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku nad ozlijeđenim osobama. Temeljem odredbe članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela muškarca (1984.). Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu. Policijski službenici će tijekom kriminalističkog istraživanja obaviti obavijesne razgovore sa svim osobama koje imaju saznanja o kaznenim djelima odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja, navodi DORH u svom priopćenju.

Neslužbeno doznajemo kako je ubijen 36-godišnji Mario Boljat zvani Pajkić, lokalni MMA borac iz Kaštel Kambelovca, koji je prije 10 godina preživio atentat. 

Tada ga je u ruku i trbuh ranio Boris Pajić iz Prijedora za što je na Županijskom sudu u Splitu dobio dvije godine zatvora.

- Hvala sutkinji, ovo je jasna poruka da svatko gotovo nekažnjeno može ubiti ili osakatiti bilo koga pucajući mu u tijelo, a da za to neće odležati ni zakonski minimum. Pa veće kazne dobiju oni koji provale u kiosk - ispričao je 2011. godine za Slobodnu Dalmaciju Mario Boljat, kojem u nedjelju nije pomogla ni pancirka. 

Napadači su navodno došli s tri automobila, opkolili su ga i ubili. 

Ranjen u Kaštelima: Čabraja je ranjen i prošle godine. Tada je rekao da se sam upucao
Ranjen u Kaštelima: Čabraja je ranjen i prošle godine. Tada je rekao da se sam upucao

U obračunu su ranjena dvojica muškaraca, jedan od njih je Jozo Čabraja, koji je prošle godine preživio dva atentata. 

U Kaštel Kambelovcu u ponedjeljak sve je bilo puno policije. Dio gdje se pucalo oblijepljeno je policijskim trakama, a inspektori su tražili snimke nadzornih kamera iz obližnjih kafića i trgovina.

- Uplašili smo se, kako ne bi? Pa bojali smo se da je ubojica još negdje blizu. Ništa nismo znali - pričali su nam mještani o noći i zvukovima pucnjave koju su neku opisali kao pojedinačnu, a drugi kao rafalnu paljbu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk