Obavijesti

News

Komentari 45

DORH već mjesec i pol dana istražuje jesu li silovali ubojicu

DORH već mjesec i pol dana istražuje jesu li silovali ubojicu
1

GNJUSNO: Četvero kriminalaca u lepoglavskoj kaznionici seksualno se iživljavalo nad blago retardiranim kolegom. U Kaznionicu je nakon dojave o napadu došla policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć

VIDEO

Državno odvjetništvo provodi izvide radi utvrđivanja relevantnih činjenica o događaju i donošenja meritorne odluke, kaže Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu.

Početkom svibnja, naime, četvorica zatvorenika kaznionice u Lepoglavi, najstrožeg zatvora u zemlji, stegovno su prijavljena te izolirana od ostatka zatvorske populacije. Sumnjalo se da su napali i silovali zatvorskog kolegu. Radi se o ubojici, koji je blago mentalno retardiran, a četvorka ga je prema, neslužbenim informacijama, duže vrijeme seksualno zlostavljala tjerajući ga i na oralni seks. Riječ je o okorjelim kriminalcima osuđenim na dugotrajne zatvorske kazne. Dvojica napadača osuđena su zbog ubojstva, a dvojica zbog dilanja droge. Jedan je za ubojstvo dobio 30 godina zatvora jer je prilikom razbojstva ubio građanina koji ga je u tome pokušao spriječiti, dok je drugi dobio 22 godine zatvora jer je ubio dvojicu koja su ga, navodno, kamatarila. Jedan diler osuđen je na 15 godina zatvora. Drugi je osim droge bio osuđen i za silovanje. I to također kolege zatvorenika u jednom hrvatskom zatvoru. I u tom slučaju žrtva je bila blaže mentalno retardirana.

U Kaznionicu je nakon dojave o napadu došla policija radi obavljanja očevida te Hitna pomoć zbog ozljeda koje je zadobio zlostavljani zatvorenik.

- Službenici Kaznionice u Lepoglavi su odmah po dobivanju informacije o mogućem maltretiraju zatvorenika poduzeli sve mjere iz svoje nadležnosti te su poduzete radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. Utvrđeno je da je zatvorenik zadobio lakše tjelesne ozljede te je premješten na drugi odjel - odgovorili su nam u Ministarstvu pravosuđa pod kojim je i Uprava za zatvorski sustav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodaju, kako prema informacijama kojima raspolaže Kaznionica, nije bilo silovanja te da je Kaznionica o događaju izvijestila tužiteljstvo u Ivancu. No, niti nakon 45 dana tužitelji nisu odbacili sumnju u silovanje niti su službeno pokrenuli istragu što je čudno s obzirom na to da se radi o malom broju radnji koje su trebali napraviti.

U razdoblju od 2013. do 2017. evidentirana su četiri slučaja prijave seksualnog zlostavljanja zatvorenika, rekli su nam u Ministarstvu pravosuđa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag