Obavijesti

News

Komentari 5

Dorian je i dalje ljut: U Kanadi urušio cijeli dizalicu na zgradu

Dorian i dalje hara: U Kanadi urušio cijelu dizalicu na zgradu
1

Vjetar je puhao toliko jako da je u subotu kraj jedne zgrade u Halifaxu otpuhao građevinsku dizalicu na drugu zgradu. Na sreću, zgrada na koju se dizalica srušila tek se gradila pa nikoga nije bilo unutra

Uragan Dorian stigao je do kanadskog kopna, objavio je kanadski centar za uragane. Centar uragana Dorian stigao je do kopna jugozapadno od Halifaxa ranije tijekom večeri, nastavlja se u izjavi.

Oluja je bila u subotu u 21 sat po lokalnom vremenu 48 kilometara udaljena od Halifaxa i razvijala je vjetrove brzine od gotovo 150 kilometara na sat.

Uragan Dorian na obale Floride donio najmanje 25 kila kokaina
Uragan Dorian na obale Floride donio najmanje 25 kila kokaina

Vjetar je puhao toliko jako da je u subotu kraj jedne zgrade u Halifaxu otpuhao građevinsku dizalicu na drugu zgradu. Na sreću, zgrada na koju se dizalica srušila tek se gradila pa nikoga nije bilo unutra.

Kanađanka Fatema Ali uhvatila je mobitelom ovaj trenutak, a njen susjed Alex Glista također je svjedočio padu. CTV News Channelu rekao je kako je vidio dizalicu da se njiše i zabrinuo se, ali pretpostavio kako se ništa neće ozbiljno dogoditi.

- Odjednom smo čuli glasnu buku i kada smo pogledali kroz prozor, imali smo što za vidjeti. Dizalica je počela padati na nedovršenu zgradu pokraj. Dizalica se doslovno prepolovila - kazao je Glista.

Više od 380.000 ljudi u jednom je trenutku  u kanadskoj pokrajini Nova Škotska bilo bez struje. Nisu prijavljene teže ozljede ili slučajevi smrti.

Pokretanje videa ...

Uragan Dorian, sada druge kategorije, kreće se u smjeru sjeveroistoka brzinom 47 kilometara na sat.