Obavijesti

Promo sadržaj

Doris Pinčić Rogoznica: „Sretna sam jer se na studiju osjećam kao kod kuće“

Doris Pinčić Rogoznica: „Sretna sam jer se na studiju osjećam kao kod kuće“
4

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica (31), nakon uspona s mega popularnom serijom Larin izbor koja je gledana i šire od same regije, uspješno je zaplivala u medijskim i voditeljskim vodama

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica (31), nakon uspona s mega popularnom serijom Larin izbor koja je gledana i šire od same regije, uspješno je zaplivala u medijskim i voditeljskim vodama, a za nadogradnju postojećih znanja odabrala je studentske klupe Edward Bernays University Collegea i studij „Upravljanje odnosima s javnošću“.

- Znanje je nešto što nam nitko ne može oduzeti. Jedina je to stvar s kojom putujemo kroz život i koja nam ostaje do kraja života, i upravo zato sam odabrala Bernays, objašnjava Doris te ističe pohvale za profesore i kolege s kojima će, kako kaže, imati jako lijepe uspomene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bernays (@bernays_uc)

1. Tu su obitelj, djeca, voditeljski angažman pa onda i studij… protekli mjeseci sigurno su bili izazovni, kako za druge tako i za tebe? Što kažeš na online nastavu na Bernaysu?

Dok jedno dijete spava, drugo gleda crtane filmove, svaki trenutak koristim kako bi se posvetila sebi i svome razvoju pod što naravno svrstavam i studij. Protekli mjeseci bili su kako za druge, tako i za mene u najmanju ruku izazovni, a od jednog trenutka više ništa nije bilo isto, od snimanja emisija sa socijalnom distancom do jedne totalne novosti – online studiranje. Upisujući Bernays, nisam mogla predvidjeti da će me zahvatiti i novi virus koji je cijeli svijet na dva mjeseca učinio „nemoćnim“, ali drago mi je što sam i te trenutke prošla s Bernaysom. Online nastava bila je zaista brzo organizirana, prilagodili smo se već od prvog tjedna, a u sljedećim tjednima je bilo sve više novosti i istaknutih prednosti takvog načina studiranja.

2. Nakon završene akademije, upisala si Bernays? Zašto baš studij PR-a? Kako si se snašla među novim kolegama, odnosno oni s tobom?

Bernays mi je bio pravi odabir i danas da moram ponovo birati studij, izabrala bi ga odmah. A, zašto PR? Kada pogledate, u svakodnevnom životu redovito koristite tehnike i alate odnosa s javnošću, a da toga možda niste niti svjesni. Znanje o komunikaciji pruža mnogo benefita, a posebice za posao u medijskom svijetu gdje ona predstavlja i samu osnovu zanata.

3. Što smatraš najvećom prednosti Bernaysa kao studija? Bi li ga preporučila maturantima koje zanima dinamičan svijet PR-a ili turizma?

Od stručne prakse, iskustvenog učenja na konkretnim primjerima do profesora kojima je istinski stalo do studenata koje podučavaju. Meni osobno najveća prednost studija na Bernaysu je identifikacija s Bernaysom i doživljaj studiranja te profesori koji pristupaju studentu individualno koliko je to moguće. Sretna sam jer se na studiju zaista osjećam kao kod kuće. Svakome maturantu, iskreno, preporučujem studij na Bernaysu ne samo zato što ima odlično organiziran sustav stručne prakse, već zato što je studij period života koji svima ostaje u pamćenju kao posebno doba odrastanja, a Bernays je pravo mjesto za to jer možeš dobiti znanje iskoristivo u životu, a ne samo studentskim klupama. S obzirom na to da radim u medijima doista mogu iskustvom potvrditi da su studenti nakon Bernaysa spremni za tržište rada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bernays (@bernays_uc)

4. Kako ti je Bernays pomogao u dosadašnjoj karijeri? Ipak već iza sebe imaš zavidno iskustvo, je li ti pružio dodatno znanje, vještine ili neke benefite koji ti pomažu u svakodnevnom voditeljskom poslu?

Mnogi će reći studij je studij, a posao je posao. No, nije to baš uvijek tako. Posebice na Bernaysu gdje se na svakom nastavnom susretu spajaju teorija i praksa. Hrpa praktičnih primjera uvijek dobro dođe jer je medijski svijet gotovo nepredvidiv i u samo nekoliko sekundi se stvari mogu preokrenuti i mijenja se smjer događaja. Upravo svi ti primjeri, vježbe i bogato iskustvo u takvim , ali i svakodnevnim poslovnim situacijama dolaze na vidjelo. Bernays mi je potvrdio neke stvari koje znam, značajno proširio vidike i ono najvrijednije omogućio mi da upoznam nove zanimljive ljude, jer ljudi su ipak najveće bogatstvo.

Zanimaju te komunikacije i turizam? Upisuješ studij ovoga ljeta? Odaberi #Bfaktor i prijavi se za informativni ili upisni razgovor te od jeseni osiguraj si sigurnu budućnost na Bernaysu klikom na B faktor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.