Obavijesti

News

Komentari 125

'Došao je preko balkona, prišao mu s leđa i prerezao mu vrat...'

'Došao je preko balkona, prišao mu s leđa i prerezao mu vrat...'
5

Pokušaj ubojstva u Vojniću kod Karlovca: Slavko J. (48) je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u karlovačku bolnicu, dok su napadača Zvonka V. (64) odmah uhitili...

VIDEO

Bez ikakva povoda svima u ulici prijeti da će nas poklati, a u zadnje vrijeme se namjerio na djecu tvrdeći da ga izazivaju što nije točno jer svi znaju da ga treba izbjegavati. Ne znam što se točno dogodilo, nešto je vjerojatno dovikivao susjedu Slavku preko puta koji ima troje djece nakon čega je skočio preko balkona, prišao mu s leđa i nožem mu prerezao vrat. Ovaj je ranjen uspio doći do svog stana i supruzi reći da mu da krpu jer ga je Zvonko ubo i nakon toga se onesvijestio – govore šokirani susjedi koji su u ponedjeljak navečer oko 21.40 sati svjedočili pokušaju ubojstva susjeda ispred stambene zgrade u Vojniću kod Karlovca.

Na mjesto događaja vrlo brzo je stigla Hitna pomoć i ranjenog Slavko J. (48) s teškim i po život opasnim ozljedama prevezla u karlovačku Opću bolnicu gdje su ga liječnici uspjeli stabilizirati i oporavlja se. Napadač Zvonko V. (64) je zbog pokušaja ubojstva iste večeri uhićen, a na mjestu događaja je izvršen očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu.

Pretresli napadačev stan

Tijekom utorka je policija uz njegovo prisustvo izvršila pretres njegova stana. Sve okolnosti događa utvrđuju se daljnjom istragom.

Od stanovnika ulice doznajemo da je Zvonko osobenjak, samotnjak, kao i da se sa nikim se ne druži. Svima u ulici je prijetio da će ih poklati i pobit, a navodno je i sastavljao popis koga će zaklat. Najteže je stanarima zgrade koji godinama trpe njegove ispade i prijetnje, a zbog čega je već i nebrojeno puta dolazila i policija.

Žive u strahu: 'Godinama nam prijeti, a nitko nam ne pomaže'

Stanari se žale kako već godinama žive u strahu, a nitko od nadležnih institucija im nije želio pomoći.   

- Mene maltretira već devet godina, od prvog dana kada sam se uselila me psuje i vrijeđa. Prijetio mi da će me zaklati, svima prijeti bez obzira na nacionalnost, a u zadnje vrijeme se namjerio na djecu. Unuka mi je jednom zgrabio za vrat, a u bravu  od stana mi je ulio ljepilo i jednom ugurao žicu zbog čega sam morala zvati vatrogasce. Ispred zgrade naslaže drva i nikome ne da pristup govoreći da je sve njegovo. Noge mi se odsijeku kad moram van iz stana da ne naiđem na njega. Ne smijem se pojaviti na balkonu jer bi odmah dovikuje i prijetiti „j… ti mater četničku, ubit ću te, dobit ćeš metak u čelo“. Svima sam se obraćala za pomoć policiji, načelniku Općine, socijalnoj službi, ali bezuspješno, nitko nije reagirao sve do sada kada se dogodilo zlo. Za ovo najviše krivim Centar ta socijalnu skrb i Regionalni ured za stambeno zbrinjavanje koji su tako bolesnog čovjeka smjestili među ljude i ništa nisu poduzeli da zaustave njegovo maltretiranje svih u ulici. Susjed Slavko je inače jako dobar čovjek, suprug i otac, djeci je uvijek govorio da zaobilaze susjedov stan i sada je jadnik napadnut – rekla je susjeda Vukosava Rašić (66).  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca