Obavijesti

News

Komentari 31

'Došao sam da mi vrati dug, on me izudarao sjekirom po glavi'

Policija je utvrdila da je 44-godišnjak u subotu, 10. kolovoza, oko 21 sat, na Pantovčaku u hodniku stambene zgrade, prišao s leđa 41-godišnjem poznaniku i zadao mu u glavu nekoliko udaraca sjekiricom za meso

VIDEO

Muškarac (44), koji je prošlu subotu u stambenoj zgradi na zagrebačkom Pantovčaku 41-godišnjem poznaniku zadao više udaraca u glavu sjekiricom za meso, priveden je i osumnjičen za pokušaj ubojstva, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.

Policija je utvrdila da je 44-godišnjak u subotu, 10. kolovoza, oko 21 sat, na Pantovčaku u hodniku stambene zgrade, prišao s leđa 41-godišnjem poznaniku i zadao mu u glavu nekoliko udaraca sjekiricom za meso. Nakon pada zbog udaraca, 41-godišnjak je ipak uspio uzeti sjekiricu od napadača i pobjeći.

Napadač (44) je u bijegu: Na stubištu zgrade ubo muškarca
Napadač (44) je u bijegu: Na stubištu zgrade ubo muškarca

Ozlijeđeni je sam zatražio liječničku pomoć, koja mu je pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osumnjičeni 44-godišnji napadač je nakon intenzivne potrage, pronađen u središtu Zagreba i doveden u službene prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičen je za pokušaj ubojstva, predan je pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće, navode iz PU zagrebačke. 

Pretučeni muškarac ispričao je svoju stranu priče za Jutarnji list. Rekao je kako mu je 44-godišnjak dugovao 1.800 kuna koje mu je posudio da 'podmiri neke kartice'. 

- U subotu predvečer me nazvao njegov cimer, koji živi s njim u stanu, koji mi je rekao da mi je dotični ostavio novac i da dođem po njega. Sjeo sam u taksi, otišao i pozvonio na portafon. Javio se cimer i pozvao me gore, ali rekao sam mu neka on siđe dolje. I sišao je u ulaz stubišta razgovarajući na mobitel. Čekao sam da završi i u tom trenutku sam s leđa dobio snažan udarac u glavu. Uslijedilo ih je još nekoliko, a zatim sam pao i izgubio svijest. Nekako sam se uspio probuditi sav krvav, a iznad sebe sam vidio 44-godišnjaka kako mi se smije u lice. Nekako sam mu iz ruke iščupao bat za meso koji s druge strane ima sjekiricu te se ustati i uspio pobjeći u taksi - ispričao je muškarac koji je zadobio frakturu lubanje na dva mjesta u dužini do 10 centimetara.

Inače, pretučenom 41-godišnjaku se trenutno sudi da je lani na Prisavlju zajedno s još jednim muškarcem zapalio skupocjeni džip vlasniku lanca staračkih domova Želimiru Kastelanu. On kaže kako napad nema veze s tim te da mu se sudi za nešto što uopće nije učinio. (pm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina