Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

'Dostavili smo sve dokumente, put u SAD je transparentan...'

Ne vidim po čemu sam bila netransparentna s obzirom  da je taj posjet urodio vrlo konkretnim rezultatima kao što je bilateralni susret s Donaldom Trumpom", izjavila je Grabar Kitarović...

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
20 komentara

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je komentirala odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je predložilo da se protiv nje ne pokreće postupak zbog puta u SAD, te istaknula da je taj put bio transparentan, a njezin ured o tome dostavio sve dokumente koje je bio ovlašten dati.

Naime, na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa rečeno je kako se unatoč opetovanim zahtjevima nije moglo dobiti sve potrebne informacije o tom putu predsjednice u SAD, a iz navoda u medijima ne može se zaključiti da je predsjednica povrijedila načela obnašanja javne dužnosti. 

FILE PHOTO: Martina Dalic, Minister of Economy, attends a news conference in a government building in Zagreb 'NIJE POSTUPALA TRANSPARENTNO' Povjerenstvo pokreće postupak protiv bivše ministrice Dalić

"Ne vidim po čemu sam bila netransparentna s obzirom  da je taj posjet urodio vrlo konkretnim rezultatima kao što je bilateralni susret s Donaldom Trumpom", izjavila je Grabar Kitarović novinarima u Saboru upitana za odluku Povjerenstva. 

Istaknula je i kako je ona bila među prvih 20 državnica koje su se susrele s Trumpom u Varšavi te da je on došao u Varšavu između ostalog i zbog posla koji je tada ona odradila u Washingtonu.

"Sa mnom je neprestano tijekom cijeloga posjeta bio djelatnik veleposlanstva RH i nakon posjeta  podnijela sam službeno izvješće Ministarstvu. Dali smo sve dokumente za koje držimo da su ovlašteni dobiti", rekla je Grabar Kitarović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message