Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Dr. Ivan Čehok preuzeo Grad Varaždin od povjerenice Vlade

Vrijeme je naš zakleti neprijatelj i nemamo ga. Pripremili smo već i neke programe. Za otprilike 10-ak dana nakon konstituirajuće sjednice zakazat ćemo odmah drugu, rekao je

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
9 komentara

U varaždinskoj gradskoj vijećnici obavljena je primopredaja vlasti nakon održanih lokalnih izbora. Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Dragica Đula predala je vlast u Gradu Varaždinu novoizabranom gradonačelniku dr. Ivanu Čehoku, a tome su nazočili i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar. Povjerenica Vlade čestitala je novom gradonačelniku Ivanu Čehoku i njegovim zamjenicima na izbornoj pobjedi.

- Izuzetna mi je čast da sam ova dva mjeseca bila na dužnosti koju mi je povjerila Vlada RH. Maksimalno sam se trudila da posao koji mi je povjeren u jedno osjetljivo vrijeme kada nema proračuna, kada je raspuštano Gradsko vijeće, obavljam stručno u okviru zakonom dozvoljenog da grad funkcionira normalno do izbora gradonačelnika - rekla je do tadašnja povjerenica Dragica Đula, te dodala da su joj u svemu maksimalno pomogli i zaposlenici Grada te je novom gradonačelniku Čehoku i vodstvu Grada kao i svim zaposlenicima zaželjela puno sreće i uspjeha u radu. I novoizabrani gradonačelnik Čehok se u svoje ime i ime svojih zamjenika i vijećnika zahvalio dotadašnjoj povjerenici.

- Teško da bismo da smo je sami birali izabrali osobu od većeg povjerenja od nje. Grad Varaždin nikada do tada nije bio u takvom stanju, ona se maksimalno trudila poput dobrog gospodara i na organizacijskom, upravnom, kadrovskom i financijskom planu - rekao je dr. Čehok te dodao da su proračun već pripremili i u ponedjeljak će ga dati svim gradskim vijećnicima.

- Vrijeme je naš zakleti neprijatelj i nemamo ga. Pripremili smo već i neke programe. Za otprilike 10-ak dana nakon konstituirajuće sjednice zakazat ćemo odmah drugu sjednicu za izglasavanje proračuna - rekao je dr. Čehok. Spomenuo je i da će njegova stranka razgovarati sa svim strankama te da će se najprije obratiti HDZ-ovu jer su oni nakon njih najjači te da će im ponuditi mjesto predsjednika Gradskog vijeća, unatoč tome što bi oni sami imali pravo na to.

- Mi ćemo pružiti ruku suradnje svima. Pozvat ćemo i one koji su se u predizbornoj kampanji obrušili na nas. Mi smatramo da su građani rekli svoje - istaknuo je Čehok, dodavši da povratak na gradonačelničko mjesto gdje je ranijih godina ovu dužnost obnašao čak 10 godina, doživljaj kao prirodni tijek događaj u svojem životu.
 
 

 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message