Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Dr. Smrt' nudi pomoć pri samoubojstvu za 8000 €

Roger Kusch, bivši njemački političar, objavio je oglas u kojem nudi pomoć samoubojicama. Svoje usluge i smrtonosni koktel naplaćuje 58.000 kuna

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
3 komentara

Roger Kusch, bivši njemački političar, navukao je brojne kritike kada je javno rekao kako je pomogao umirovljenici Bettini S. (79) da si oduzme život. Objasnio joj je kako smiješati otrovni koktel. Čak je bio uz nju dok ga je miješala. Otišao je trenutak prije nego što ga je popila i time se spasio optužbi državnog odvjetništva. No Dr. Smrt, kako su njemački mediji prozvali Kuscha, tu se nije zaustavio. Njemačkoj javnosti predstavio je stroj za samoubojice. Stroj funkcionira tako da se pritisne gumb i Kuschov uređaj ispusti otrov u samoubojicu.
- Cijena će se dogovarati pojedinačno uzimajući u obzir financijsku situaciju osobe koja želi umrijeti - hladnokrvno objašnjava naplatu Kusch. Njemački liječnici i predstavnici Crkve izvan sebe su od bijesa.
- Uz čovjekovo dostojanstvo idu i patnja i prolaznost. Samo pod cijenu neljudskosti toga se može riješiti - kaže protestantski biskup Wolfgang Huber. Kusch je otišao i korak dalje. Na internetu je počeo oglašavati svoju pomoć u samoubojstvu. Za svoje usluge traži 8000 eura (58.000 kn).

Možda vas zanima i ovo:
Message