Obavijesti

News

Komentari 84

'Dragan Vasiljković je simbol velikosrpske politike i agresije'

'Dragan Vasiljković je simbol velikosrpske politike i agresije'
3

Odluka Australije da izruči svog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije štete njihovom ugledu, kažu u HDZ-u

VIDEO

Vrlo sam zadovoljan što je Dragan Vasiljković izručen Hrvatskoj jer je on jedan od simbola velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku i drago mi je da će se naći pred hrvatskim sudom, rekao je Goran Jandroković (HDZ) napominjući da je to važno zbog žrtava, povijesne istine i povezanosti koje je Srbija u ono vrijeme imala sa svim što se zbivalo u Hrvatskoj. Prokomentirao je i sumnje srbijanskih vlasti da Vasiljković u Hrvatskoj neće imati pošteno suđenje. 

- Optužbe koje dolaze sa srpske strane su apsurdne. Hrvatska je članica EU. Prošli smo vrlo zahtjevne pregovore, naše institucije dobile su izvrsne ocjene, a i sama odluka Australije da izruči australskog državljanina pokazuje da vjeruje hrvatskim institucijama. Optužbe koje dolaze iz Srbije samo štete njihovom međunarodnom ugledu i poziciji. Mislim da je konačno došlo vrijeme da prihvate svoju odgovornost, povijesnu istinu i da se suoče s realnošću te ako zaista žele naprijed da se ozbiljno prime posla i transformiraju svoje društvo po uzoru na države koje su danas u EU - rekao je Jandroković. 

Siguran je da će sudski postupak protiv Dragana Vasiljkovića pokazat što se događalo. 

- Koliko znamo Dragan Vasiljković je bio izravno povezan sa Službom državne sigurnosti, ona ga je regrutirala i po njihovom naređenju je stigao u Hrvatsku tako da vjerojatno ta nervoza koja dolazi iz Beograda je povezana s odgovornošću koja će se vjerojatno u ovom postupku dokazati i onima koji su tada sjedili u Beogradu - uvjeren je Jandroković. 

"Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe"

Vesna Škare Ožbolt (DC) od srbijanskih vlasti očekivala je da imaju malo veće i pravednije kriterije, vjeruju istini i pravdi te da radi na normalizaciji odnosa. 

- Ovakve izjave apsolutno štete normalizaciji hrvatsko-srpskih odnosa stvaraju jednu vrstu nepovjerenja u hrvatski pravosudni sustav i vrijeđaju Hrvatsku - ustvrdila je zastupnica i bivša ministrica pravosuđa. 

Napomenula je da Srbija ima nekoliko problem vezanih uz pravosuđe 

- Ima zakon koji se praktički postavio kao nad zakon za suđenje za ratne zločine i pri tome zloupotrebljava instituciju Državnog tužiteljstva i pravosuđa za provedbu nekih svojih političkih ciljeva drugim sredstvima, a to je da pokušava izjednačiti krivnju i odgovornost te pokušava pretvoriti situaciju agresije u nešto što se zvalo građanski rat - zaključila je Škare Ožbolt. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa