Obavijesti

News

Komentari 8

'Dragi, pa u vrtu iza naše kuće taksira nam prokleti avion...'

'Dragi, pa u vrtu iza naše kuće taksira nam prokleti avion...'
5

Više ne možemo ni pričati u vrtu, moramo pauzirati i TV dok ne prođu, jer ništa ne čujemo, rekla je umirovljenica Janet Marchant (67), nakon što je zračna luka u Essexu otvorila staru rutu za taksiranje

VIDEO

Zračna luka u Southendu u Essexu na jugoistoku Engleske postoji od 1914. godine. Ali od 2017. počinje muka za stanare koji žive u kućama u nizu neposredno uz zračnu luku jer te godine aerodrom je obnovio istočnu rutu za taksiranje. 

Dnevno im, praktički uz vrt, taksira (kretanje aviona po manevarskim površinama prije polijetanja ili nakon slijetanja) 50 i više aviona.

- Prije nije bilo problema, ali kad su 2017. obnovili staru rutu za taksiranje, jednoga dana otvorila sam prozor i rekla suprugu: 'Dragi, u vrtu nam je prokleti avion'. Više ne možemo ni pričati u vrtu, zatvoreni smo u kuće i moramo pauzirati TV dok ne prođu, jer ništa ne čujemo - rekla je umirovljenica Janet Marchant (67) za Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

Na roštilj, koji je zajedno sa suprugom znala organizirati za prijatelje, može zaboraviti.

Nikome nije do druženja dok mu iznad glave polijeće avion i tako svakih sat vremena. 

- Nije nam svejedno, unuci nam dolaze i strah nas je za njihovo zdravlje. Suprug mi zbog tih plinova koje ispuštaju avioni ima problema s disanjem. Roštilj i druženje u vrtu već smo prekrižili, jednostavno nema smisla. Pa nedavno smo čekali 10 minuta da jedan od aviona poleti, bilo je neizdrživo - rekla je Janet, koja u kući uz aerodrom živi sedam godina i koju je izgradio njezin djed 1953. godine.

Pokretanje videa...

00:23

Opcija prodaje ne dolazi u obzir jer teško će naći čovjeka koji uživa u preletima aviona praktički ispred prozora dnevne sobe. 

- Volim svoj vrt i uživala sam u njemu, sad to više ne mogu. O prodaji ni ne razmišljam. Što bih trebala navesti u oglasu? Da se iz vrta vidi pogled na avion koji taksira? Nisu nas ni obavijestili da će otvoriti tu staru rutu. Nedavno su mi poslali pismo da se prestanem žaliti na njihovoj web stranici. Ali nisam htjela pa su mi onemogućili pisanje žalbi - rekla je Janet.

Iz zračne luke kažu kako su samo privremeno onemogućili gospođi pisanje žalbi jer je od posljednjih 430 individualnih žalbi, 400 bilo samo od nje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a