Obavijesti

News

Komentari 9

Dragičević na sudu: Fimi media Ini je slala i fiktivne račune

Dragičević na sudu: Fimi media Ini je slala i fiktivne račune
1

Ta je Dragičevićeva tvrdnja uznemirila optuženu vlasnicu Fimi medie Nevenku Jurak, ali i bivšeg šefa carine i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića

VIDEO

Tomislav Dragičević, bivši čelni čovjek Ine, ustvrdio je kako o poslovima koje je Ina obavljala s Fimi medijom ne zna puno, jer se time bavio Tomislav Štengl, direktor Ininog marketinga.

- No sjećam se da mi je kazao da on s tim poslom nije zadovoljan, a spominjao je da su stigle i neke fiktivne fakture koje je vratio natrag - posvjedočio  je Dragičević u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalima optuženima u aferi Fimi media. Obrani Nevenke Jurak zasmetalo je spominjanje fiktivnih faktura, pa je tražila pojašnjene. Dragičević je ostao kod svojih tvrdnji te dodao::

- Gospođo Jurak, kada me već povlačite za jezik kazat ću vam da ste poslali fakturu za benzinsku crpku koja uopće ne postoji!
Ova tvrdnja uzrujale je  Nevenku Jurak i Mladena Barišića i njihove obrane pa su na prigovorili istinitosti tog djela Dragičevićeva iskaza, prigovorivši  mu da o tome nije govorio 2013. tijekom svjedočenja na prvom suđenju. To je dodatno uzrujalo Dragičevića koji je pak kazao:

- Opet me povlačite za jezik, pa ću vas gospođo Jurak upitat: Sjećate li se situacije kada ste došli u Štenglov ured protestirati jer Ina ne želi poslovati s vašom tvrtkom? Sjećate li se da ste tada iz tog ureda nazvali Mladena Barišića te mu kazali: Ovi ne priznaju hrvatsku vladu i njezine odluke jer ne žele poslovati s nama. Tražili ste Štengla da vam plati fiktivne fakture što je on odbijao... - rekao je Dragičević. No, prije  nego je Nevenka Jurak "uskočio je" drugooptuženi Mladen Barišić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je izmišljotina. Sve ovo pretvorilo se u obračun između Dragičevićevih i Petrovićevih ljudi u Ini, a to traje sve vrijeme.
Jozo Petrović bi na klupu za svjedoke trebao sjesti na idućem ročištu, kada bi trebao svjedočiti i Tomislav Štengl, koji je na prošlom suđenju tvrdio kako je Petrović, pozivajući se na Sanadera, na njega radio pritisak da Ina posluje s Fimi medijom. takvije je poslova od 2005. do 2009 bilo u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina