Obavijesti

News

Komentari 65

Drakula iz Beograda zaveo je Zagrepčanina i onda ga pokrao

Drakula iz Beograda zaveo je Zagrepčanina i onda ga pokrao
1

Iz kutijice s nakitom uzeo mu je uspomene sentimentalne vrijednosti - zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s privjeskom u obliku križa, pleteni zlatni lančić te dva sata...

VIDEO

Srđan Drakula (34) iz Beograda, internacionalni varalica rođen u Gospiću, prevario je i pokrao Gorana M. iz Zagreba. Sve je počelo 2013. godine na internetskoj stranici za upoznavanje Planet Romeo gdje je Srđan, pod nadimkom Yu Boy, kontaktirao Gorana M. čiji je nadimak bio Notorius_Zg. 

Vrlo brzo su se zbližili preko poruka, a Drakula se Goranu predstavio kao Aleksandar Aco Đurković. Ubrzo je uslijedilo upoznavanje, Srđan je stigao u Zagreb, a nakon druženja uživo Gorana je pokrao. 

Iz kutijice s nakitom uzeo mu je uspomene sentimentalne vrijednosti - zlatnu narukvicu od tri vrste zlata, zlatni lančić s privjeskom u obliku križa, pleteni zlatni lančić te dva sata marki Raimond Weil i Tissot. Šteta je oko 12.000 kuna, piše Jutarnji.

- Rekao mi je da se zove Aco, da je iz Srbije i da je na privremenom radu u Hrvatskoj. Tvrdio mi je da je u Zagrebu unajmio stan s kolegom i da rade na dvije lokacije, u Zagrebu i Rijeci. Zamolio me 14. veljače 2013. da ga primim k sebi na nekoliko dana jer je njegovu kolegi u posjet došla žena. Nisam imao razloga sumnjati da je lopov. Nakon dva dana, rekao mi je da ide na svadbu u Beograd i da će se vratiti. No nije. Nekoliko dana kasnije, vidio sam da mi fale satovi iz ladice regala, a onda sam vidio da nema ni zlata. Preko interneta sam ga zamolio da mi vrati moje stvari te rekao da u stanu postoje brojni dokazi, pa i njegova jakna, da je bio kod mene. Znam da je glupo, ali tvrdio je da je po zanimanju pravnik i da radi za britansku tvrtku. Nije mi se činio kao osoba kojoj manjka novca jer je bio pun nakita, prstenja, ogrlica. Smatrao sam to pretjeranim kićenjem. Pretvarao se da je ležerna osoba, a ne kleptoman, objašnjavao je policiji Goran M. svoje loše iskustvo s Drakulom.

'To sam ukrao da bih nosio na sebi'

Iako je Drakulu molio samo da mu vrati uspomene, on ga je zavlačio i pritom preklinjao da ga ne prijavi policiji, a u jednoj od poruka poslanih 20. veljače 2013. posrnuli Yu Boy se “posuo pepelom” i priznao Goranu M.: “Nisam taj nakit i satove uzeo od tebe da bih to prodao, nego da nosim to na sebi. Nazvat ću te i donijet ću ti nazad. To je neki vid kleptomanije”.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krađe zlatnine i satova između 14. i 16. veljače 2013., Drakuli traje suđenje na kojem je glasno odbacio optužbe, rekavši: 

Nisam kriv! 

Nedugo nakon što je Goran M. shvatio da je pokraden, u virtualnom svijetu osvanula je i stranica s Drakulinom fotografijom ispod koje je, umjesto imena, pisalo “OPREZ LOPOV”. A ubrzo je Goran otkrio da nije jedina Drakulina žrtva.

Srđana Drakule trenutačno je u pritvoru u Remetincu gdje je premješten iz pulskog zatvora 1. siječnja ove godine, nakon što je ondje odgulio devet mjeseci zatvora zbog krađe.

Snimio video-spot

Tko je Drakula? Među odskočnim daskama u njegovim počecima “probijanja” na estradnu scenu bio je video-spot pod nazivom “Ljubav s naslovne strane”, koji je lansirao sa srpskom novinarkom Divnom. Oni koji misle da Drakulu poznaju, smatraju ga prevarantom koji vodi dvostruki život i pritom koristi lažna imena. Svoju ogorčenost pokazivali su i javnim prozivkama.

“Primi poziv na sud i vrati pare! Uglavnom po Zagrebu živi u stanovima pa pobjegne a da ne plati. Iz stana ukrade sve što stigne i onda to prodaje. Glumi uspješnog novinara i tvrdi da je dio beogradske elite...” navodi se u brojnim komentarima ispod videouradaka i članaka u kojima se spominjao Drakula. A u jednom intervjuu prije osam godina, gdje su ga intervjuirali kao voditelja emisije Skandal Plus na TV Pinku, na pitanje o neostvarenim snovima Drakula je odgovorio da mu je želja vratiti čast novinarskoj profesiji, donosi Jutarnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca