Obavijesti

News

Komentari 232

Četvero mrtvih u Londonu: 'Za nas je to teroristički napad...'

Četvero mrtvih u Londonu: 'Za nas je to teroristički napad...'
14

U Londonu je zavladao kaos nakon što je napadač autom gazio ljude, a u zgradi parlamenta je policajac izboden nožem. Policija je upucala napadača, a taj dio grada je blokiran

VIDEO

Napadač se u Londonu zabio automobilom u pješake na mostu Westminster. Nakon toga vozač je navodno izašao iz automobila i izbo policajca ispred parlamenta. Policija je potom upucala napadača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Pratite tijek događaja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

19.54 Britanski parlament potvrdio je da će sutra raditi normalno.

19.43 Svoju sućut žrtvama u Londonu izrazio je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

19:00 Četiri osobe su preminule u napadu, među kojima su napadač i policajac, potvrdila je policija. Ozlijeđeno je najmanje 20 ljudi, a neki od njih imaju ozljede opasne po život. Policija je objavila kako napad, zasad, tretira kao teroristički.

18:39 Britanski političar, član Konzervativne stranke Tobias Ellwood je pomagao ozlijeđenima ispred Parlamenta. Tobiasu je brat poginuo u terorističkom napadu na Baliju 2002. godine.

Palace of Westminster incident

18:20 David Cameron je izrazio sućut obiteljima ozlijeđenih i preminulih.

18:00 Započela je evakuacija Parlamenta.

Mnogi se pitaju jesu li u napadu sudjelovala dva muškarca jer neki svjedoci tvrde da su vidjeli "ćelavog bijelca" i "crnca s bradom" u automobilu. Ove špekulacije nisu povrđene.

Palace of Westminster incident

17:55 "Policajac je izboden nožem, a navodni napadač ustrijeljen", rekao je predsjednik zastupničkog doma David Lidington obraćajući se zastupnicima koji su dobili naputak da ostanu u zgradi parlamenta "do nove odluke".

Jedna je žena smrtno stradala a nekoliko osoba je teško ranjeno, rekao je medicinski izvor, a prenosi britanska agencija Press Association. Mediji su javili da se napadač navodno automobilom zaletio na prolaznike na obližnjem Westminsterskom mostu, a zatim se zabio u ogradu ispred zgrade parlemanta te nožem nasrnuo na policajce.

17:40 Svjedoci napadača opisuju kao Azijata srednjih godina. Tvrde da je sa sobom imao veliki kuhinjski nož, prenosi Telegraph.

17:22 Svjedok događaja Matt Haikin (44) iz Londona je ispričao da je vidio automobil koji se zabio u ogradu pred Parlamentom, a tada je uočio i tijelo i krv kraj automobila.

- Čuo sam nekoliko pucnjeva, tada sam shvatio da se ne radi samo o nesreći - ispričao je šokirani Matt.

Emergency services respond after an incident on Westminster Bridge in London

17:19 Na mjestu događaja je mnoštvo policajaca. Pozvan je i tim pirotehničara.

- Ovo je užasno. Uznemirujuće fotografije stižu iz Westminstera. Ovo je napad u srcu demokracije. Suosjećam s obitelji žrtava - rekao je premijer Waleas Carwyn Jones.

17:10 Jedna žena je preminula, a nekoliko ljudi je ozlijeđeno, javili su iz St Thomas bolnice.

Snage sigurnosti pogodile su iz vatrenog oružja napadača ispred britanskog parlamenta u središtu Londona u srijedu, objavili su dužnosnici Donjeg doma, a fotograf Reutersa rekao je da je na obližnjem Westminsterskom mostu nakon zvukova pucnjave vidio najmanje desetak ranjenih osoba.

Dužnosnici su ranije rekli da su najmanje dvije osobe ranjene u pucnjavi ispred britanskog parlamenta, te da su zgradu blokirale snage sigurnosti. Sjednica Donjeg doma parlamenta prekinuta je, a zastupnicima je rečeno da ostanu u dvorani.

Premijerku brzo odveli automobilom

Premijerka Theresa May je na sigurnom nakon incidenta, objavio je glasnogovornik njezinog ureda. Premijerku su evakuirali u srebrnom Jaguaru nakon pucnjave, prenosi ITV.

Londonska policija priopćila je da se dogodio "oružani incident" na Westminsterskom mostu nedaleko od zgrade parlamenta. "Policija je poslana na teren", objavljeno je preko Twittera.

Novinar Reutersa koji se nalazi u zgradi parlamenta potvrdio je da su dvije ranjene osobe medicinski zbrinute.

Obližnja postaja podzemne željeznice zatvorena je na zahtjev policije.

Kako javlja Sun, navodno su se čule i eksplozije.

Svjedoci tvrde da su napadači bili u automobilu koji se zabio u petero pješaka prije nego se zabio u vrata ispred parlamenta. Reuters, pak, javlja kako je ukupno ozlijeđeno 12 ljudi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag