News

Komentari 9

Drama kod Orahovice: Obitelj je autom zaglavila u jakoj bujici

Drama kod Orahovice: Obitelj je autom zaglavila u jakoj bujici

Iako se ova situacija nikako nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da 15 centimetara vode pri brzini od samo jednog metra u sekundi ima snagu pomicati manje motorno vozilo, poručuju iz HGSS-a

Prava drama odvijala se u utorak navečer na padinama Papuka, nedaleko od Orahovice. Nevrijeme, praćeno grmljavinom i jakom kišom prouzročilo je snažne bujice koje su se sručile na cestu između mjesta Slatinski Drenovac i Ćeralije.

Bujica je doslovno zarobila u automobil u kojemu se nalazila cijela obitelj koja se vraćala s vraćala s popularnog izletišta Jankovac.

Njihov BMW je stao usred bujice, ugasio mu se motor kojeg vozač više nije mogao pokrenuti. Nakon samo nekoliko minuta nastala je panika, jer je voda bila sve dublja, a bujica sve snažnija.

Na svu sreću, na mjestu gdje su zaglavili u bujici bilo je mobilnog signala pa su pozvali Službu 112 i zatražili pomoć.

Na njihov poziv u pomoć na teren su izašli spašavatelji HGSS Stanice Orahovica, pripadnici Policijske postaje Orahovica koji su zajedno sa savjesnim prolaznicima uz koordinaciju Centra 112 pristupili spašavanju obitelji iz bujice.

Nakon višeminutne borbe uspjeli su izvući obitelj i automobil iz pobješnjele vode.

- Iako se ova situacija nikako nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da 15 centimetara vode pri brzini od samo jednog metra u sekundi ima snagu pomicati manje motorno vozilo! Nemojte voziti kroz vodu, čuvajte sebe i bližnje i ostanite sigurni! Ako zaškripi nazovite 112 - poručili su nakon uspješno obavljene akcije spašavanja obitelji HGSS-ovci iz Orahovica.

POGLEDAJTE VIDEO: Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku 

Najčitaniji članci