Obavijesti

News

Komentari 9

Drama kod Orahovice: Obitelj je autom zaglavila u jakoj bujici

Drama kod Orahovice: Obitelj je autom zaglavila u jakoj bujici
3

Iako se ova situacija nikako nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da 15 centimetara vode pri brzini od samo jednog metra u sekundi ima snagu pomicati manje motorno vozilo, poručuju iz HGSS-a

VIDEO

Prava drama odvijala se u utorak navečer na padinama Papuka, nedaleko od Orahovice. Nevrijeme, praćeno grmljavinom i jakom kišom prouzročilo je snažne bujice koje su se sručile na cestu između mjesta Slatinski Drenovac i Ćeralije.

Bujica je doslovno zarobila u automobil u kojemu se nalazila cijela obitelj koja se vraćala s vraćala s popularnog izletišta Jankovac.

Njihov BMW je stao usred bujice, ugasio mu se motor kojeg vozač više nije mogao pokrenuti. Nakon samo nekoliko minuta nastala je panika, jer je voda bila sve dublja, a bujica sve snažnija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na svu sreću, na mjestu gdje su zaglavili u bujici bilo je mobilnog signala pa su pozvali Službu 112 i zatražili pomoć.

Na njihov poziv u pomoć na teren su izašli spašavatelji HGSS Stanice Orahovica, pripadnici Policijske postaje Orahovica koji su zajedno sa savjesnim prolaznicima uz koordinaciju Centra 112 pristupili spašavanju obitelji iz bujice.

Nakon višeminutne borbe uspjeli su izvući obitelj i automobil iz pobješnjele vode.

- Iako se ova situacija nikako nije mogla izbjeći, podsjećamo vas da 15 centimetara vode pri brzini od samo jednog metra u sekundi ima snagu pomicati manje motorno vozilo! Nemojte voziti kroz vodu, čuvajte sebe i bližnje i ostanite sigurni! Ako zaškripi nazovite 112 - poručili su nakon uspješno obavljene akcije spašavanja obitelji HGSS-ovci iz Orahovica.

POGLEDAJTE VIDEO: Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku 

Pokretanje videa...

Stiglo nevrijeme 01:00
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.