Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Drama na gradilištu u Čakovcu: Trojica radnika pala s dizalice

Privatnim i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im se pruža liječnička pomoć. Radnici su teško ozlijeđeni, kažu u policiji

Foto: Foto:ZlatkoVrzan

Danas oko 12.40 sati na gradilištu privatnog poduzeća iz Čakovca u Sajmišnoj ulici, u nesreći na radu ozlijeđena su trojica radnika. Tridesetčetverogodišnji radnik iz Križovca je lakše ozlijeđen te je zadobio natučenja po tijelu. Tridesetsedmogodišnjak iz Gornjeg Kraljevca je teško ozlijeđen te je zadobio nekoliko prijeloma, a dvadesetdevetogodišnjak iz Čakovca je također teško ozlijeđen. On je u padu zadobio potres mozga.

Oni su tijekom radova na izgradnji hale pali sa samohodne dizalice. Kako doznajemo, očevidom je utvrđeno da su radnici pali sa visine između 6 i 7 metara, srećom, na zemlju. Došlo je do pucanja jednog od fiksatora koji su držali samohodnu dizalicu, te se ona s radnicima prevrnula. Ozlijeđeni radnici su privatnim i vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni  u čakovečku bolnicu gdje su zadržani na liječenju. Policiji se na mjesto događaja tijekom očevida pridružio i inspektor zaštite na radu, koji će utvrditi uzrok pucanja fiksatora.

Radnici su bili zaposlenici čakovečke tvrtke PMP koja je radila na izgradnji hale za slovenskog investitora LTH alucast, registriranog za lijevanje lakih metala a tvrtka lzapošljava oko 2.300 ljudi i  bavi se proizvodnjom dijelova za Audi, BMW,  Continental i druge tvrtke. Policija će o ovom događaju izvjestiti državno odvjetništvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1194965 / ]
Možda vas zanima i ovo:
Message