Obavijesti

News

Komentari 25

Drama nad Beogradom: Stalo mu srce, skoro umro u avionu

Drama nad Beogradom:  Stalo mu srce, skoro umro u avionu

Nijemac Sebastian Kniep oživljavan je više od 60 puta unutar 24 sata, na povratku s odmora. Avion kojim je putovao sa svojom obitelji prisilno je sletio u Beograd gdje mu je pružena pomoć

VIDEO

Sebastian, njegova supruga Sevi i njihova djeca, prošlog petka su se vraćali s odmora iz Turske natrag u Njemačku kad je Sebastianu iznenada pozlilo. Naime, stalo mu je srce te je izgubio svijest, a njegov je 14-godišnji posinak odmah započeo s masažom srca i tako je spasio život svom očuhu.

U međuvremenu stjuardesa je donijela defibrilator pomoću kojeg su Sebastiana oživljavali tri puta.

Avion je bio prisiljen otići s kursa te su sletjeli u Beograd, gdje je Sebastiana hitna pomoć brzo prevela u bolnicu. Kardiologinja Milena Srdić Lehocki cijelu je noć provela pored Sebastianova kreveta, prenosi Blic.

Rekla je kako je bila vrlo zabrinuta za svog pacijenta jer lijekovi nisu djelovali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Električna oluja"

- Sebastian je u bolnicu stigao oko 13 sati, nakon čega smo pokušavali dijagnosticirati problem. Tek smo oko 17.30 ustanovili da se radi o ozbiljnom poremećaju srčanog ritma. EKG-e koji je napravljen odmah čim je pacijent stigao u bolnicu je bio sasvim u redu, stoga je nevjerojatno da se poremećaj ponovo pojavio nakon nekoliko sati, rekla je Milena Srdić.

Sebastijan je nakn toga prebačen ne koronarni odjel gdje je prava bitka za njegov život tek počela. Naime, liječnica Gordana Matić ga je oživljavala deset puta dok na dežurstvo nije došla kardiologinja Srdić. Srce mu je toliko treperilo da smo mu mogli pomoći jedino elektro šokovima.

- Imao je "električnu oluju", to je stanje kada srce stane tri puta unutar 24 sata, a kod njega se to događalo svakih nekoliko minuta. Bila sam zabrinuta, osjećala sam se bespomoćno, jer se lijekovi nisu djelovali.

Doktorica Srdić sljedeća se tri sata nije odvajala od Sebastiana, a za to ga je vrijeme oživljavala 51 puta, pomoću defibrilatora.

- Budući da ga nismo mogli voditi u operacijsku salu, peacemaker smo mu morali ugraditi na koronarnom odjelu, nakon čega se njegov srčani ritam ustabilio.

Kad se Sebastian probudio ispričali su mu što se dogodili, a prije toga su mu izvadili peacemaker nakon čega mu je srce nastavilo normalno raditi.

Doktorica Milena Srdić Lehocki

Zahvala liječnicima

Sebastianova supruga napisala je pismo zahvale bolnici, a Mileni Srdić kupila je 51 crvenu ružu jer je toliko puta oživljavala Sebastian. U rujnu ove godine Sebastian i Sevi planiraju crkveno vjenčanje i krštenje svog tromjesečnog sina na koje su pozvali doktoricu Srdić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović