Obavijesti

News

Komentari 18

Drama u Švaljkovcu: Mogli su svi izgorjeti, i mi skupa s njima

Drama u Švaljkovcu: Mogli su svi izgorjeti, i mi skupa s njima
5

U Švaljkovcu blizu Sv. Križa Začretje planula je obiteljska kuća. Gotovo sva je uništena. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar se nije proširio na okolne kuće

VIDEO

Probudila sam se. Bilo je oko tri sata u noći. Čula sam da se vani nešto događa, a kad sam pogledala kroz prozor ugledala sam susjedovu kuću u vatri, rekla je jedna od susjeda obitelji iz mjesta Švaljkovec nedaleko Sv. Križa Začretje kojoj je u noći na nedjelju požar uništio obiteljsku kuću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Vatra je, prema svemu sudeći, izbila zbog neispravnog dimnjaka. U kući su bili supružnici te majka jednoga od njih. Svi su prošli bez ozljeda, a sklonili su se kod susjeda.

'Baka je stara i u šoku je'

- Baka je stara i u šoku je - rekao je susjed kod kojega se smjestila starica.

Supružnici su s policijom bili na mjestu događaja dok su obavljali očevid. Nisu bili raspoloženi za razgovor. Vatra je progutala cijelo krovište, a vjerojatno je i unutrašnjost kuće jednako tako uništena. Više detalja znat će se nakon policijskog očevida.

Susjed: Dobro da su izvukli živu glavu

- Dobro da su izvukli živu glavu. Mogli su svi izgorjeti, a i mi skupa s njima - rekao je susjed koji je bio u strahu i za svoju kuću. Srećom, vatrogasci su uspijeli lokalizirati požar pa se on nije proširio na okolne kuće.

POGLEDAJTE VIDEO:

U mjestu Švaljkovec nedaleko Krapine noćas je oko 3 sata izgorila obiteljska kuća Reporter: Alenka Ožbolt

Posted by 24sata on 8. siječnja 2017

'Praktično su ostali samo zidovi. Spasili smo okolne objekte'

Kako navodi Zagorje International, na intervenciju se odazvalo 11 vatrogasaca, zajedno s četvoricom pripadnika Zagorske javne postrojbe Zabok. Ukupno su s tri vatrogasna vozila izašli na teren u hladnoj noći na -9 Celzijevih stupnjeva, taman je počeo padati i snijeg.

– Po izlasku na intervenciju zatekli smo požar obiteljske kuće, koji je zahvatio krovište. Odmah smo s kolegama iz ZJVP Zabok počeli gasiti, ali nažalost šteta je dosta velika, s obzirom na gradnju. Naime, kuća nema klasičnu betonsku deku, već je trstika, pa je vatra i nju zahvatila, morali smo gasiti i iznutra, odozdo. Puno je toga uništeno, praktično su ostali samo zidovi. No zahvaljujući brzoj intervenciji, uspjeli su se spasiti okolni objekti. Do jutarnjih sati se raščišćavalo požarište zbog mogućnosti da ponovno bukne požar. Dimnjaci se moraju redovito provjeravati i čistiti. Godina još nije ni počela, a mi imamo toliko intervencija, gotovo sve na kućama – rekao je za Zagorje International predsjednik DVD-a Svetog Križa Začretja, Miljenko Šoštarić

Cijelo naselje je nakratko ostalo bez struje

– Pozvali smo i djelatnike Elektre Zabok radi iskapčanja struje, iako je prilikom našeg dolaska struja već bila izbačena. Očito su se žice rastalile i spojile jer je cijelo naselje nakratko ostalo bez struje. Bili su i djelatnici zabočkog Metalca, kako bi isključili plin, da bismo mi mogli normalno gasiti požar – rekao je Šoštarić.

Vatrogasci upozoravaju: 'Pripazite na dimnjake! Mogu biti opasni!'

Njegov kolega Ivica Sinković, vođa smjene Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok zamolio je da se obavijesti javnost o opasnosti koja vreba. 

– Gotovo svaki dan otkako su ovi hladni dani imamo intervencije na obiteljskim kućama zbog požara dimnjaka, često put i više njih dnevno. Napišite velikim slovima: ljudi, pripazite na dimnjake, čistite ih i provjeravajte jer su inače opasni, pogotovo na objektima starije građe – govori Sinković za Zagorje International. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u