Obavijesti

News

Komentari 51

Drastična promjena vremena: Kiša, gromovi, moguć i snijeg...

Drastična promjena vremena: Kiša, gromovi, moguć i snijeg...

Oborina će biti raznolikih - većinom kiše, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, a većinom u gorju padat će i snijeg. Promjena vremena će biti nagla, ali uglavnom kratkotrajna...

VIDEO

Južini i iznadprosječnoj toplini je kraj, barem nakratko. Nad Hrvatsku i okolicu doći će osjetno hladniji i vlažniji zrak pa će se vrijeme stubokom promijeniti. Naglo, ponegdje i žestoko i bučno, ali uglavnom kratkotrajno, javlja HRT.

Oborina će biti raznolikih - većinom kiše, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih munjama i gromovima, a većinom u gorju padat će i snijeg. Valja spomenuti kako je mjestimice moguća i tuča - relativno rijetka pojava u ovo doba godine, ali ne i neobična ako se zna da je temperatura zraka prošlih dana u mnogim krajevima bila rekordno visoka, primjerenija travnju nego kraju siječnja i početku veljače.

No, češće i mnogima veće nevolje stvarat će vjetar - umjeren i jak, gdjegod i na kopnu s olujnim udarima - u početku još jugozapadni i jugo, zatim sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i često jaka i olujna bura.

Mirnije i ponovno stabilnije vrijeme imat ćemo od četvrtka. A ponovno i jutarnje temperaturne "minuse".

Kruoslav Mikec: "U istočnoj Hrvatskoj u utorak sredinom dana i poslijepodne treba računati na kišu, a mjestimice može biti i grmljavine pa i tuče. Jutarnja će temperatura biti između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 14 do 18 °C. U drugome dijelu dana, kada će jugozapadni vjetar okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni, slijedi zahladnjenje. 

Okretanje vjetra predviđa se i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također u razdoblju između 10 i 14 sati biti kiše te mjestimičnih pljuskova, lokalno moguće uz tuču. Temperatura će od jutarnjih 6 do 10 °C, prijepodne porasti do vrijednosti između 11 i 16 °C, a poslijepodne će biti hladnije.

U gorju će nakon jugozapadnjaka popodne zapuhati sjeveroistočni i sjeverni vjetar s kojima će stići hladniji zrak pa će kiša prijeći u susnježicu i snijeg u predjelima iznad 600 metara. Sredinom dana mogući su i pljuskovi s grmljavinom, ne samo u gorju, nego i na sjevernom Jadranu, gdje će nakon juga i jugozapadnjaka vjetar okrenuti na sjeverozapadni, navečer pak na buru, koja će jačati.

Malo će kiše ili poneki pljusak pasti i u Dalmaciji, rijetko uz grmljavinu. U prvom dijelu dana puhat će jugo, potom jugozapadni i zapadni vjetar, pa sjeverozapadni, a prema kraju dana bura. More najprije malo valovito, zatim umjereno valovito pa i valovito. Temperatura će danju porasti do vrijednosti između 13 i 18 °C.

Podjednaka će temperatura biti i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz dosta oblaka mjestimice biti kiše, pa i u obliku pljuska, posebno poslijepodne i navečer, kada će puhati sjeverozapadnjak i bura. Prije toda će biti juga, mjestimice i jakog."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu