Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Dražen Jelenić: Pri kraju je istraga protiv Brkića i ostalih

Jelinić je potom izjavio da odluka ju toj istrazi još nije donesena. "Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita", poručio je ranije Jelenić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22 komentara

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić kazao je u petak da je pri kraju istraga osječkog Općinskog državnog odvjetništva u kojoj je za nezakonito nadziranje četiri ženske osobe osumnjičen i potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

"Pri kraju je", kratko je kazao Jelenić na novinarsko pitanje je li gotovo istraživanje za koje je Jutarnji list nedavno napisao da neće rezultirati optuženjem Brkića, kao ni njegova brata Joze te kuma Blaža Curića i bivšeg policijskog informatičara Franje Varge.

Prema pisanju Jutarnjeg lista do optužbe Brkića i ostalih u ovom predmetu gotovo sigurno neće doći, jer rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela.

GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK: Afera SMS: 'Odluka o Milijanu Brkiću još nije donesena...'

Jelinić je potom izjavio da odluka ju toj istrazi još nije donesena. "Može biti odbačaj ili optužnica. Koja god bila, bit će jedina moguća i zakonita", poručio je ranije Jelenić.

Kao oštećene osobe u istrazi su se spominjale četiri žene u dobi od 49, 30, 42 i 31 godine. Čim su mediji počeli baratati podatkom da je jedna od oštećenih ženskih osoba bila bivša supruga Milijana Brkića, Karmen Brkić, ona se sama obratila javnosti priopćenjem u kojem je spomenute optužbe nazvala sramotnim konstrukcijama.

Zagreb: Aktualno prijepodne u Saboru 'BLAŽA KAZNENA DJELA' Milijan Brkić neće biti optužen za špijuniranje četiri žene?

Druga osoba čiju je korespondenciju Varga, prema optužbi, nadzirao po Brkićevu zahtjevu, načelnica je jedne općine u Dalmatinskoj zagori.

Izvori Jutarnjeg lista tvrde kako u osječkom tužiteljstvu smatraju da nisu utvrđeni elementi spomenutih kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, nego eventualno blažih kaznenih djela, poput povrede tajnosti pisama, koji se, međutim, progone po prijedlogu oštećenih osoba.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message