Obavijesti

News

Komentari 88

Drogiran je naletio na naplatne kućice, doktorima podmetnuo vodu umjesto urina: Nisam kriv

Drogiran je naletio na naplatne kućice, doktorima podmetnuo vodu umjesto urina: Nisam kriv
7

Ne mogu mokriti, uvjeravao je policajce Ozren Mlinarić, kojega terete da je vozeći najmanje 125 km/h i pod utjecajem droga i lijekova izazvao prometnu nesreću. Uspio je iz drugog pokušaja

VIDEO

Tog dana radio sam popodne. Došao sam oko 15.20 sati s kolegom na smjenu. Naš zadatak je bio nadzirati osumnjičenog vozača i to smo radili dok nismo dobili uputu nadređenog da ga odvedemo na Hitnu na pregled, kazao je policajac 1. Postaje prometne policije PU zagrebačke. Svjedočio je na suđenju Ozrenu Mlinariću (37), koji se drogiran u srpnju 2019. vozeći najmanje 125 km/h na naplatnim kućicama Sv. Helena zabio u auto ispred sebe pri čemu je teško ozlijeđeno troje ljudi. Mlinarić se na početku suđenja izjasnio da se ne osjeća krivima te u utorak nije došao na ročište na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

- Liječnika smo tražili dva uzorka, jedan radi analize na alkohol i drugi radi analize na drogu. Kad je davao uzorak urina čekali smo ispred WC-a, s time da su vrata bila pritvorena. To je trajalo, a kad je izašao liječnik je primijetio da je u posudi bezbojna tekućina. Pitao ga je: 'Što je to?', a zatim mu dao novu posudicu i tražio ga da opet dao urin. On je otezao govoreći da ne može te mu je liječnik kazao da popije malo vode. Nakon što je to učinio ponovno je predao bočicu, a ona je tad bila vidljivo drugačije, žute boje - ispričao je policajac te napomenuo da su tijekom drugog davanja urina bili unutar WC-a na metar od osumnjičenog. Pretpostavlja da je prvi puta jednostavno zagrabio vodu iz WC školjke.

Potvrdili optužnicu za nesreću kod Sv. Helene: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'
Potvrdili optužnicu za nesreću kod Sv. Helene: 'Nije kočio, a u krvi je imao drogu i lijekove'

Prisjetio se i kako je kobnog 11. srpnja 2019. Mlinariću dok su bili na autocesti prišao stariji muškarac koji se predstavio kao njegov otac.

- Pustili smo ih da pričaju 20 minuta do pola sata. Vidio sam da je tata jako ljut na njega zbog toga što je učinio - kazao je policajac. Sutkinju je zanimalo kako se osumnjičeni ponašao i kako mu je djelovao.

- U par navrata je briznuo u plač. Vikao je: Što sam napravio, govorio hoće li ići u zatvor te jecao. U policiji sam 32 godine i imao certifikat za rad s uređajima za detekciju droge, no ne mogu reći je li on u tom trenutku bio pod utjecajem droge - rekao je policajac.

Nakon pregleda Mlinarića su ostavili na parkiralištu u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. 

- Zvao je oca da dođe po njega, a on ga je otkantao i rekao mu da se sam snađe - kazao je policajac za kraj. Njegove riječi potvrdio je i njegov kolega iz 1. PPP.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:04

- Na Hitnu smo ga vozili u našem službenom vozilu bez policijskih oznaka. Ja sam bio na zadnjem sjedalu lijevo, a on je bio desno kraj mene. Tijekom vožnje bio je šutljiv, pitao me hoćemo li ga sad spremiti u zatvor i nekih dva ili tri puta je gledajući u pod rekao: 'Bože, što sam to učinio?' S obzirom na moje iskustvo, a u policiji radim 21 godinu, bio je potpuno svjestan situacije. Surađivao je te smo ga doveli na Hitnu bez sredstava prisile - dodao je drugi policajac. I on je kazao da je Mlinarić, nakon što je predao bočicu s prozirnom tekućinom rekao da je to učinio jer se nije mogao pomokriti.

Djelatnica HAC-a Kristina K., koja je u vrijeme nesreće, radila na naplati cestarine, kazala je da je osjetila jak udarac u naplatnu kućicu nakon čega je izletjela van i nije se više osvrtala.

Djelatnik HAC-a Mislav J. s kolegom je postavljao signalizaciju u Kraljevečkim Novakima kad su dobili dojavu o nesreći na naplatnim kućicama.

- Kako se tamo obično sporije vozi mislili smo da su se vozači samo malo kvrcnuli. Kad smo došli vidjeli smo kakav je kaos. Tamo je već bila Hitna pomoć. Pokušali smo im pomoći da dođu do ozlijeđenih u, koliko se sjećam, zelenoj Škodi koja je bila na boku, no bez vatrogasaca ništa nismo mogli. Znam da je dijete bilo u sjedalici te da je govorilo da ga boli, mislim da ga je stezao pojas. Tata je pokušao podići glavu, a mamu uopće nismo vidjeli. Kasnije sam zapazio da vozilo ima mađarske registracije - ispričao je Mislav. 

Vidio je vozača BMW-a, koji je izazvao nesreću, kako hoda između kućica i ponavlja: "Bože što sam učinio?". Nije se mogao odrediti kad je točno policija stigla na mjesto događaja jer "u tom kaosu čovjek izgubi pojam vremena".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava