Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drogirao se 25 godina: 'Iz nosa su mi ispadali komadi mesa...'

Prodao sam kuću koju mi je majka ostavila i pola novca dao za kokain. Droga mi je upropastila sve prijašnje veze, kaže Britanac Ian Higginson (44). Završio je u bolnici 2016. godine

Foto: Privatni album
29 komentara

Ian Higginson (44) iz Manchestera je trošio do 1000 funti (oko 8600 kuna) tjedno na kokain. Kaže da je danas čist,a prestao je nakon što su mu iz nosa počele padati kvrge mesa. 

- Čist sam godinu dana. Znao sam i ranije da droga uništava moje zdravlje, ali sam se jednostavno nastavio drogirati - kaže.

Kokain je probao još dok je bio tinejdžer. Nastavio se drogirati 25 godina.  

Manchester Evening News je ispričao kako je radio ako stjuard te je letio često na Karibe, prenosi Mirror. 

Foto: Privatni albumI

- Na mjestima kao što je Jamajka kokaina ima posvuda. Upoznao sam lokalne dilere i tada je eskalirala moja ovisnost. U Velikoj Britaniji sam, kako bih dodatno zaradio, bio izbacivač. Drogirao sam se da bih ostao budan. Počeo sam i vlastiti biznis koji je bio uspješan, a veliki dio novca koji sam zaradio dao sam za drogu. Kada mi je majka umrla, ostavila mi je kuću. Prodao sam ju i pola novca dao za kokain. Droga mi je upropastila sve prijašnje veze - kaže Ian. Godine 2016. je završio u bolnici. 

- Iz nosa su mi ispadali komadi mesa. Boljelo me, ali sam se nastavio drogirati. U bolnici su mi rekli da imam upalu mozga. Rekli su da možda imam i tumor, ali moj nos je bio toliko oštećen da nisu bili sigurni da li imam rak ii ne. Otkrili su da sam alergičan na kokain i da mi zato nos ne zacjeljuje kako spada - kaže Ian.

Danas radi u pogrebnom poduzeću te je u vezi s djevojkom Emmom. 

- Moja ovisnost je bila kao kazna zatvora. Sada kada sam je se riješio, osjećam se slobodno - kaže Ian. 

Možda vas zanima i ovo:
Message