Obavijesti

News

Komentari 300

Drukčiji Plenković: 'Grmio' je s pozornice i sam sebi zapljeskao

Drukčiji Plenković: 'Grmio' je s pozornice i sam sebi zapljeskao
1

Premijer je govorom tijela poručio da nikad nije bio jači. Stručnjakinja za komunikaciju Ljiljana Buhač kaže da se Andrej Plenković gestama i načinom govora želio nametnuti kao gospodar situacije...

VIDEO

Na HDZ-ovom predizbornom skup u Zagrebu, gdje su posebni gosti bili njemačka kancelarka Angela Merkel i kanidat EPP-a za šefa Europske komisije Manfred Weber, viđen je drugačiji Andrej Plenković.

HDZ-ovi kandidati, Merkel, Weber i Plenković u dvoranu su ušli uz glazbenu podlogu “Eye Of The Tiger’ iz filma Rocky. Ponesen atmosferom i punom dvoranom činilo se da HDZ-ovci dišu kao jedan. Plenković se pozdravljao sa svima, izljubio je bivšu ministricu i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja je otišla iz Banskih dvora opterećena aferom Borg. U prvom redu sjedio je njegov zamjenik koji je na skup stigao s komemoracije na Bleiburgu.

'Autoritet i superiornost'

Iako je Milijan Brkić dio desne struje HDZ-a nesklone šefu, njih dvojica pozdravili su se čvrstim stiskom ruke. Prvi dugačak pljesak prolomio se dvoranom kad je nositelj HDZ-ove liste Karlo Ressler spomenuo Bleiburg kao “simbol najveće tragedije hrvatskog naroda”, a potom kada je Plenković pozdravio sve u dvorani koji su stigli s komemoracije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pljeskali su hadezeovci Merkel i Weberu koji su poručili da je “nacionalizam protivnik europskog projekta i da se protiv toga treba boriti”. Atmosfera u dvorani ponijela je i Plenkovića. “Grmio” je za govornicom pa čak i sam sebi zapljeskao. Stručnjakinja za komunikaciju Ljiljana Buhač napominje kako Plenkovićev nastup nije bio u maniri uglađenog diplomata već čovjeka koji želi pokazati autoritet i superiornost. Osim stisnutih šaka, Plenković je podigao prst u zrak kao da prijeti, a Buhač kaže da više treba vjerovati prstu, a ne riječima.

 - Nastup je više djelovao kao da želi ukrotiti neistomišljenike u stranci, a manje su to bile poruke javnosti. Želio se nametnuti kao gospodar situacije - kaže stručnjakinja za komunikaciju.

Merkel i Weber: 'Nacionalizam je neprijatelj, želi uništiti EU'
Merkel i Weber: 'Nacionalizam je neprijatelj, želi uništiti EU'

I otkopčan sako je poruka

Iako je Plenković pokušao pokazati superiornost i sigurnost, Buhač je primijetila i samoutješnu radnju poput “rukovanja sa samim sobom” kojim je, kaže, zapravo obuzdavao negativan stav koji ne može pokazati. Podignutim rukama i šakama okrenutima prema van, nastavlja, poslao je poruku da “nikad nije bio jači”, a na trenutke otkopčan sako može se protumačiti i kao poruka: “pucajte, spreman sam za udarce”.

'Odmjeravanje snaga'

Čvrstim rukovanjem s Milijanom Brkićem želio je pokazati da među njima nema nejasnoća i „zle“ krvi.

- Čvrstim stiskom jedna i druga strane kao da su željeli pokazati tko je jači, imali su kurtoazni osmijeh, a pritom su obojica bili čvrsto ukopani na svojim početnim pozicijama - kaže Buhač, koja smatra da je pozdrav dvojice rivala bio samo predstava za javnost.

Stručnjakinja ističe da je u premijerovom nastupu bilo previše agresivnih gesti i agresivnih povišenih tonova. Zaključila je kako je govor premijera Plenkovića na HDZ-ovom skupu bio dosta u nesuglasju s izgovorenim.

Mimika lica

Povišeni tonovi i stisnute usne su agresivni signali. Želi pokoriti auditorij, namtnuti mišljenje i stavove.

Zastava na reveru

Najbrži je i upečatljiv način odašiljanja poruka o domoljublju koji političari često koriste.

Stisnute šake

Političari ih tako žele uvjeriti auditorij u svoju mentalnu krepkost, odlučnost i snagu misli

Dva ključna detalja iza kulisa u Ciboninoj dvorani

1. Plenković se izljubio s bivšom ministricom

Matina Dalić otišla je iz Vlade pod teretom afere Borg, ali stigla je kao podrška u Cibonu. Premjer se s njom srdačno izljubio...

 

2. Brkić požurio iz Bleiburga i dobio čvrsti stisak ruke

Plenković je čvrstim pozdravom s Brkićem pred svima želio pokazati da među njima nema nejasnoća i ‘zle’ krvi.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...