Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
38 komentara

Držali ga kao roba i zlostavljali: Rasim Ćufurović opet nestao?

Rasim je, inače, brat Maje Paole Sertić, nekadašnje stanarke Big Brothera. U žižu javnosti došao je prije godinu i pol dana kada je uspio pobjeći od obitelji iz Draganića koja ge je zlostavljala

Foto: avaz.ba
38 komentara

Rasim Ćufurović (37) iz Velike Kladuše, koji je, u potrazi za poslom, prije više od dvije godine završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, ponovno je nestao. Kako piše Avaznitko od Rasimove bliže rodbine ne zna gdje se on nalazi, a pojavile su se sumnje da ponovno završio u Karlovcu. No, PU karlovačka tvrdi da nemaju nikakvu prijavu o nestanku.

- Dobili smo broj mobilnog telefona na koji ga možemo nazvati, ali se na taj broj javlja neki drugi muškarac. Znamo da se, nakon Karlovca, liječio i u Rijeci. Čuli smo da je od jednog muškarca iz Karlovca tražio da ga izvede iz bolnice i da se kod njega nalazi, ali nikakve više informacije nemamo - kazao je za Avaz Rasimov brat Zlatko Mandić.

Poznato mu je da Rasim živi od socijalne pomoći koja mu se isplaćuje u Karlovcu, ali nije siguran je li Centar za socijalni rad upoznat o tome što se trenutno događa s njegovim bratom.

HOROR KOD KARLOVCA Prizor užasa: Brata Maje Paole iz Big Brothera držali kao roba

Rasim je, inače, brat Maje Paole Sertić, nekadašnje stanarke Big Brothera. U žižu javnosti došao je prije godinu i pol dana kada je uspio pobjeći od obitelji iz Draganića koja ge je zlostavljala.  Navodno su ga zlostavljači toliko pretukli da su mislili da je mrtav, pa su ga odvezli dalje od kuće i bacili u jarak. Tamo su ga našli susjedi i sve dojavili policiji.

Kako nam je rekao Vladimir Bauer, zamjenik ravnatelja karlovačke bolnice, u bolnicu je stigao pothranjen, iscrpljen te s velikim brojem manjih i starih ozljeda na tijelu. Dobro se oporavlja, a kad bude bolje, u bolnici će ga posjetiti i sestra Maja Paola. Njegovi mučitelji, koji su mu izbijali zube, nokte lomili čekićem te ga kažnjavali na najbrutalnije načine, na slobodi su. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog odvjetništva te im, umjesto jednomjesečnog zadržavanja, odredio zabranu prilaska žrtvi na manje od 50 metara.

PODIGLI OPTUŽNICU Užas u Draganiću: Držali su ga kao roba, tukli ga i izgladnjivali

Jezivi slučaj robovlasništva, za što je u listopadu prošle godine podignuta optužnica protiv osmero članova obitelji Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Općinskog suda u Karlovcu doznaje se da suđenje još nije počelo.

- Spis je proslijeđen izvanraspravnom vijeću Općinskog suda u Karlovcu radi donošenja odluke o mjerama opreza koje su određene prema okrivljenicima. Nakon pravomoćnosti donesene odluke izvanraspravnog vijeća, predmet će biti u fazi određivanja glavne rasprave, navedeno je u odgovoru sutkinje Blaženke Lugar-Vladić, kojoj je dodijeljen spis u ovom predmetu.

Obitelj iz pakla pred tužiteljem se branila šutnjom, ali su u potpunosti negirali da su počinili kazneno djelo protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva. Riječ je o trgovini ljudima, nezakonitom oduzimanju slobode i nanošenju teških ozljeda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message