Obavijesti

News

Komentari 28

Država ih je zaboravila tiskati? Nastava počela, imenika nema

Država ih je zaboravila tiskati? Nastava počela, imenika nema
1

Iz Ministarstva obrazovanja ističu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja

VIDEO

Iako je nova školska godina u ponedjeljak službeno počela, iako su imali cijelo ljeto na raspolaganju, a narudžbe škola su obavljene i zaprimljene do sredine mjeseca srpnja, "Narodne novine" još nisu školama dostavile naručenu pedagošku dokumentaciju (dnevnike i imenike). Kako stvari stoje, na to će se morati pričekati najmanje desetak dana, piše Slobodna Dalmacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:20

- Znala je ta dokumentacija i ranije stizati u zadnji tren, ali uvijek je do ove godine dolazila na vrijeme. Ja nemam podatak koliko osnovnih škola ima e-dnevnike na našem području, ali to nije veliki broj i većina škola još uvijek koristi dnevnike i imenike, tako da bi to mogao biti problem - rekao je Đuro Baloević, predsjednik Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, tzv. HUROŠ-a.

- Ja znam da su do sredine srpnja sve osnovne škole dostavile svoju narudžbe "Narodnim novinama", da je došlo i do izmjene Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji, znam da Ministarstvo znanosti financira tu dokumentaciju, ali uistinu ne znam kako je i gdje nastao problem. Mnogi tajnici škola i ravnatelji su zvali danas "Narodne novine" i koliko znam, svi su dobili informaciju da će im pedagoška dokumentacija stići oko 15. rujna - nastavlja Baloević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz odgovora koji je stigao iz "Narodnih novina" listu Slobodna Dalmacija nije jasno kako je problem nastao, ali je jasno da svi ovjereni dokumenti koji su potrebni kod njih još nisu stigli i da će biti tiskani tek kada ti dokumenti stignu.

"Narodne novine" d.d. sudjeluju u izradi pedagoške dokumentacije kao partner u tisku i distribuciji, sukladno ovjerenim dokumentima koje dobivaju od nadležnog ministarstva. Sva prispjela ovjerena pedagoška dokumentacija je otisnuta i distribuirana, dok će i ostali dio biti tiskan i distribuiran u najbržem mogućem roku po primitku ovjerenih dokumenata", odgovorio je rukovoditelj Odjela korporativnih komunikacija "Narodnih novina" Bojan Vinek.

Iz Ministarstva obrazovanja su dostavili odgovor u kojem ističu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja 2017. te je na snagu stupio s 1. rujnom 2017.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a