News

Komentari 28

Država ih je zaboravila tiskati? Nastava počela, imenika nema

Država ih je zaboravila tiskati? Nastava počela, imenika nema

Iz Ministarstva obrazovanja ističu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja

Iako je nova školska godina u ponedjeljak službeno počela, iako su imali cijelo ljeto na raspolaganju, a narudžbe škola su obavljene i zaprimljene do sredine mjeseca srpnja, "Narodne novine" još nisu školama dostavile naručenu pedagošku dokumentaciju (dnevnike i imenike). Kako stvari stoje, na to će se morati pričekati najmanje desetak dana, piše Slobodna Dalmacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Znala je ta dokumentacija i ranije stizati u zadnji tren, ali uvijek je do ove godine dolazila na vrijeme. Ja nemam podatak koliko osnovnih škola ima e-dnevnike na našem području, ali to nije veliki broj i većina škola još uvijek koristi dnevnike i imenike, tako da bi to mogao biti problem - rekao je Đuro Baloević, predsjednik Splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, tzv. HUROŠ-a.

- Ja znam da su do sredine srpnja sve osnovne škole dostavile svoju narudžbe "Narodnim novinama", da je došlo i do izmjene Pravilnika o pedagoškoj dokumentaciji, znam da Ministarstvo znanosti financira tu dokumentaciju, ali uistinu ne znam kako je i gdje nastao problem. Mnogi tajnici škola i ravnatelji su zvali danas "Narodne novine" i koliko znam, svi su dobili informaciju da će im pedagoška dokumentacija stići oko 15. rujna - nastavlja Baloević.

Iz odgovora koji je stigao iz "Narodnih novina" listu Slobodna Dalmacija nije jasno kako je problem nastao, ali je jasno da svi ovjereni dokumenti koji su potrebni kod njih još nisu stigli i da će biti tiskani tek kada ti dokumenti stignu.

"Narodne novine" d.d. sudjeluju u izradi pedagoške dokumentacije kao partner u tisku i distribuciji, sukladno ovjerenim dokumentima koje dobivaju od nadležnog ministarstva. Sva prispjela ovjerena pedagoška dokumentacija je otisnuta i distribuirana, dok će i ostali dio biti tiskan i distribuiran u najbržem mogućem roku po primitku ovjerenih dokumenata", odgovorio je rukovoditelj Odjela korporativnih komunikacija "Narodnih novina" Bojan Vinek.

Iz Ministarstva obrazovanja su dostavili odgovor u kojem ističu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja 2017. te je na snagu stupio s 1. rujnom 2017.

Najčitaniji članci