Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Država od Čobankovića traži 37 mil. kn, vještakinja kaže 15

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru od Čobankovića potražuje 37.995.764 kuna. Knjigovotstveno-financijska vještakinja kaže kako bi šteta, po njenom nalazu, iznosila 15,142 mil. kuna

Proslava godisnjice povratka lipicanaca u ergeli Lipik
Foto: Tihomir Ivcetic/PIXSELL

Ne bude li novih dokaznih prijedloga, 7. travnja sud bi mogao objaviti nepravomoćnu presudu u predmetu Planinska. Danas je dopunu svog iskaza dala knjigovodstveno-financijska vještakinja Ksenija Špoljarić dodavši kako bi šteta za Republiku Hrvatsku, po njenom nalazu, iznosila 15,142 milijuna kuna. 

Zamjenik ravnatelja Uskoka kao dokaz je sudu predložio da u spis uvrsti čitanje tužbe Republike Hrvatske protiv Petra Čobankovića. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru protiv bivšeg ministra Čobankovića, koji se u ovom postupku nagodio za kaznu koja je zamijenjena čišćenjem krumpira, je na Općinskom sudu u Vukovaru pokrenulo imovinsko-pravni zahtjev u kojem od Čobankovića potražuje 37.995.764 kuna. 

Sud u Vukovaru taj postupak je prekinulo dok se ne završi suđenje u Zagrebu, no blokirao je Čobankoviću da prodaje ili opterećuje nekretnine u njegovom vlasništvu. 

Možda vas zanima i ovo:
Message