Obavijesti

News

Komentari 22

Državna odvjetnica odustala je od optužnice protiv Clinton

Državna odvjetnica odustala je od optužnice protiv Clinton
1

Primila sam i prihvatila sam njihovu jednoglasnu preporuku da se zatvori istraga koja je bila temeljita i trajala je godinu dana te da se ne podiže optužnica, kazala je Loretta Lynch

VIDEO

Američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch rekla je u srijedu da je prihvatila preporuke FBI-a da ne treba podizati optužnicu u istrazi protiv demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton zbog korištenja privatne elektroničke pošte dok je bila državna tajnica.

"Primila sam i prihvatila sam njihovu jednoglasnu preporuku da se zatvori istraga koja je bila temeljita i trajala je godinu dana te da se ne podiže optužnica ni protiv jedne osobe obuhvaćene tom istragom", rekla je Lynch.

Direktor FBI-a James Comey izjavio je u utorak da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke. No, FBI je zaključio da "nijedan razuman tužitelj" ne bi podigao optužnicu protiv Clinton, demokratske kandidatkinje na skorim predsjedničkim izborima u SAD-u. FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene. 

Istraga je mjesecima opterećivala njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik američkog Predstavničkog doma, republikanac Paul Ryan, izjavio je u srijedu kako se čini da je Clinton imala povlašteni tretman FBI-a.

Na pitanje bi li trebao biti imenovan posebni tužitelj da istraži taj slučaj, Ryan je odgovorio da Predstavnički dom ne isključuje nijednu opciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a