News

Komentari 0

Državni inspektorat: Opozivamo dva prehrambena proizvoda

Državni inspektorat: Opozivamo dva prehrambena proizvoda

Opoziv gljiva shiitake Arche zbog neoznačenog sadržaja sulfita i Bio konopljinog ulja zbog THC-a

Bio konopljino ulje

Zbog povećanog sadržaja tetrahidrokanabiola (THC), iz trgovina se povlači Bio konopljino ulje u pakiranju od 250 ml i 500ml, koje na tržište stavlja velikogorički Herbio Puls, izvijestio je u srijedu Državni inspektorat.

Opoziv se odnosi na Bio konopljino ulje 250 ml i 500 ml, LOT U1132020, koje je najbolje upotrijebiti do 1.5.2022.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane", navodi se u priopćenju.

Na proizvodu su podaci da ga "stavlja na tržište: Herbio Puls d.o.o., Šetalište Franje Lučića 24, Velika Gorica".

Opoziv se odnosi isključivo na proizvode s gore navedenim podacima, stoji u priopćenju.

Shiitake gljive

 Državni inspektorat RH opozvao je proizvod Gljive shiitake Arche od 40 grama, najbolje upotrijebiti do 31. kolovoza 2022., zbog neoznačenog sadržaja sulfita.

Proizvod predstavlja opasnost za osobe alergične na sulfite dok osobe koje nisu alergične isti mogu konzumirati bez ograničenja, stoji u priopćenju.

Proizvođač je njemačka tvrtka Arche Naturprodukte GmbH, u veleprodaji talijanskog EcorNaturaSì SpA, a na tržište u Hrvatskoj stavlja zagrebački Garden d.o.o.

Detaljniji podaci o opozivu dostupni su na web stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.garden.hr/novosti/povlacenje-iz-prodaje-gljive-shiitake-arche-40g.

 

Najčitaniji članci