News

Komentari 46

Drži se: Traži se veterinar za brutalno pretučenog psa Liska

Drži se: Traži se veterinar za brutalno pretučenog psa Liska

Lisko se, podsjetimo, prošlog četvrtka jedva živ i sav krvav dovukao kući u Lišane Ostrovičke. Od zvjerskih batina dobio je ranu na glavi, a čeljust i neki zubi su mu slomljeni

Volonteri udruge S-PAS u srijedu su prevezli Liska, dvogodišnjeg istarskog goniča kojeg je prošlog četvrtka brutalno pretukao muškarac drškom vila dok je šetao s vlasnicom Helenom Mamić, iz Zadra za Zagreb.

Krenuli su u potragu za veterinarom koji će mu operirati slomljenu čeljust.

 

Podsjetimo, Lisko se jedva živ i sav krvav dovukao kući u Lišane Ostrovičke u četvrtak poslijepodne, nakon povratka s branja bajama s gazdaricom Helenom Mamić. Hodao je iza nje na putu  doma, no nije ušao u dvorište. Helena nam je rekla da je vjerojatno zastao zbog kujice koja se tjerala, te se popela na terasu da ga potraži pogledom. Na svoj užas vidjela je čovjeka kako ga mlati drškom vila, kazala nam je u suzama. Dobio je ranu na glavi, a čeljust  i neki zubi su mu slomljeni.

- Lisko će ostati na liječenju  tri mjeseca - kazao nam je te dodaje da je imao kujicu kojoj je vuk slomljio vilicu ugrizavši je za njušku te da ju je veterinar uspio spasiti, što se ada da će biti i s Liskom.

- Imamo veterinare s kojima surađujemo pa ćemo zatražiti nekoliko mišljenja i procijeniti koje je najbolje za Liska. Javljaju nam se ljudi koji bi htjeli financijski pomoći i to će nam biti potrebno. No najprije moramo saznati što je potrebno učiniti i koliko će to stajati te ćemo broj računa i potrebne informacije, kao  i iznos, objaviti na našim mrežnim stranicama - rekla nam je Glorija Malin iz udruge Spas.

 

Najčitaniji članci